תלונה במשטרה

  • האם תושבים יכולים להגיש תלונה
    עמי ח. | 01/07/2009 23:40

    נגד חברי מועצה באופן אישי בעקבות קבלות החלטה רשלניות כלומר לא להגיש תביעה אזרחית נגד העירייה אלא תביעה נגד חברי מועצה הסיפור הוא שלפני כמה שנים ביקשנו (וועד הורי בית ספר) לפרק גג אסבסט בבית הספר כי הוא מתפורר וגורם נזק של ממש לתלמידי בית הספר כעת לאחר 6 שנים התבר כי 4 ילדים חלו בסרטן ראות שהוא 99% נגרם כתצואה מהתפוררות הגג ושאיפת החלקיקים בכל הדיונים שהיו בעירייה אנחנו אמרנו לחברי המועצה שזה מסוכן והם הורגים לנו את הילדים וכו' חברי המועצה האינטרסנטים (כמובן לאף אחד מהם לא היה ילד שלומד בית הספר הזה) טענו שהגג נצבע והצבע מונע התפוררות ואין צורך להקצוות כסך לכך כמובן עקב ההחלטה הרשלנית שלהם עכשו נגרם לילדים שחלקם כבר בגיל תיכון סרטן!!! האם ניתן להגיש תלונה במשטרה באופן אישי , אגב חלק מאותם חברי המועצה כבר לא בתפקיד (לא נבחרו בבחירות האחרונות) תביעה אזרחית תוגש בתקופה הקרובה השאלה האם ניתן להכניס אותם לכלא

    • תלונה במשטרה
      עו"ד שרונה קופפר | 02/07/2009 09:33

      ככלל "כל אדם רשאי להגיש תלונה למשטרה על שבוצעה עבירה" ובהחלט אפשרי להגיש תלונה גם כנגד אורגנים בחברה (במקרה שלכם מועצה), יחד עם זאת לא בכל מקרה בו מוגשת תלונה למשטרה נפתחת חקירה, במקרה של תלונה בגין עבירת רשלנות נדרש קשר סיבתי בין אותה התנהלות רשלנית לבין התוצאה הקשה שנגרמה...מהנתונים שציינת קשה להעריך באם קיים קשר סיבתי שכזה ויש לבחון מקרה זה באופן מעמיק... איחוליי להחלמה מהירה ורפואה שלמה ! שרונה