ביטול ערבות להלוואה

  • ביטול ערבות להלואה
    בנצי | 09/06/2011 15:24

    בחוזה הלואה כתוב - והואיל והלווה ביקש מאת הבנק להלוות לו סכום של200.000 שקל חדש לשם מימון ורכישתזכויות בנכס ואו לשם בניה ואו לשם השבחתו של הנכס ואו לשם תיקונו או שיפוצו.בפועל לא היתה רכישה לא בניה ולא השבחתו ולא תיקונו ולא שיפוצו.המלווים השתמשו בכסף להחזר חובות אחרים.האם זו סיבה מוצדקת לביטול ערבות.

    • ביטול ערבות להלוואה
      עו"ד אבי זילברפלד | 10/06/2011 16:44

      שלום רב, יש חשיבות לידיעת הבנק ביחס לשימוש בכסף. אם ידע מראש שהמטרה שונה מהכתוב - הפר את חובת הגילוי הנאות, והתשובה לשאלתך - חיובית. ככל שלא ידע - יש צורך לבדוק עובדות נוספות: האם היה עליו לדעת, האם התרשל וכדו', ע"מ לבסס טענה ראויה בדבר אחריותו. אתה, כערב, ודאי רשאי לטעון כי הסתמכת על הנכס שהיה אמור להירכש/להיות משופץ כבטוחה ממנה יפרע הבנק לפני שיפנה אליך. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות