רישום ב-BDI

  • רישום ב BDI
    ליטל | 05/06/2011 15:10

    שלום רב. לדאבוני ברשותי הלוואה בבנק הפועלים בגובה 100 א' ש"ח. כל חודש אני מחזירה לבנק 2000 ש"ח בתאריך קבוע בכל חודש. החשבון הקבוע שלי לא מתנהל שם ואני מפקידה כל חודש סכום קבוע לטובת ההורדה של ההלוואה. קרו פעמים בהם הפקדתי את הסכום לטובת ההלוואה באיחור של כמה ימים (לא יותר מ14 יום במקרה החמור ביותר). בעקבות כך, נשלחה התראה לבנק ישראל (???) ומשם לחברת BDI. במקביל, ברשותי משכנתא בבנק מזרחי. התשלומים למשכנתא מאז ומתמיד דופקים כמו שעון. (הו"ק לחיוב בחשבון הבנק). בימים אלה ניסיתי לבצע מיחזור משכנתא בבנק אחר, אך לצערי נתקלתי בסירוב מפאת מידע שלילי מBDI!!!! שאלתי היא ראשית האם זה תקין שבגלל פיגור של כמה ימים שמי יוכתם ולא אוכל לקבל משכנתא? אציין שכמובן יש בידיי מסמכים המאשרים שכל התשלומים שנדרשו עד היום בבנק הפועלים שולמו ואין יתרת פיגורים. שנית, מה אני צריכה לעשות בכדי למחוק את ההתראה הזו ב BDI? שלישית, קראתי באתר של משרד המשפטים שבנק ישראל רשאי להעביר התראה על לקוח לחברות המספקות מידע אשראי החל מ90 יום פיגור. האם הבנתי נכון? (הרי לא פיגרתי בלמעלה מ14 יום...) לתגובתכם המהירה אודה. בברכה.

    • רישום ב-BDI
      עו"ד אבי זילברפלד | 05/06/2011 21:10

      שלום רב, נראה לי שהעובדות המפורטות בפנייתך אינן מדוייקות: 1. בנק ישראל מעורב במתן אשראי רק כשמדובר בלקוח מוגבל או לקוח מוגבל חמור, כך שהוא לא אמור להיות מעורב בנסיבות שציינת. 2. בנק מסחרי רשאי לתת לבעל רישיון לאיסוף מידע (כגון:BDI) את הנתונים הבאים: א. נתונים בדבר 2 התראות ששלח תאגיד בנקאי ללקוח לפי סעיף 2(א1) לחוק שיקים ללא כיסוי. ב. התראה הנשלחת לאחר שסורבו חמישה שיקים, ובלבד שחלפו 60 ימים מיום משלוח ההתראה, שבמהלכם לא נגרע אחד השיקים ממנין השיקים שסורבו. ג. נתונים בדבר התראה בכתב שנשלחה ללקוח על כוונה לנקוט הליכים לגביית חוב, ובלבד שחלפו 60 ימים מיום משלוח ההתראה, שבמהלכם לא נפרע החוב ולא נערך הסדר לפירעונו. ד. נתונים בדבר הלוואות שקיבל הלקוח. ה. נתונים בדבר מסגרות אשראי שניתנו ללקוח. BDI אמורה לשקף מידע זה באופן ראוי. ככל שלדעתך לא נעשה כן אתה רשאי לפי החוק לפנות אליה בבקשה לשנות הרישום אודותיך. לא ידוע לי מאומה בקשר למה שכתבת על 90 יום בבנק ישראל. בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות