האם ניתן, ואיך ניתן, לבטל יפוי כח בחשבון בנק?

  • האם מיופה כוח בחשבון יכול לבטל את ייפוי הכוח שקיבל
    אורי | 13/05/2011 00:46

    שלום, לפני עשרות שנים קיבלתי ייפוי כוח בחשבון של אחי כדי שאוכל לעזור לו ולבצע עבורו פעולות במידה ויבקש ממני (מעולם לא עשיתי שימוש בייפוי הכוח וכבר שכחתי שקיים), וכיום החשבון שלו נמצא במסגרת תביעה של הבנק נגדו על חוב שהוא לא משלם. כיום אני לא בקשר עם אחי ואנחנו בסיכסוך. ביקשתי מהבנק לבטל את ייפוי הכוח שיש לי בחשבון של אחי, והם אמרו שיסכימו לבטל רק אם אחי יבקש מהם לבטל את ייפוי הכוח שנתן לי ויחתום על מסמכים מתאימים. הם אומרים שעלי לפנות אליו ולבקש ממנו להגיע לסניף ולחתום על מסמכים שמסירים את ייפוי הכוח שנתן לי. אמרתי להם שאני לא בקשר איתו וסביר שהוא לא יסכים ושאני בכלל לא רוצה לפנות אליו. אמרתי להם שזה לא הוגן להכריח אותי ליצור איתו קשר בכלל, ושמעולם לא נאמר והוסבר לי על ידי הבנק שכדי לבטל את ייפוי הכוח אהיה זקוק לאישורו. הם אומרים שזה הנוהל ואין להם מה לעשות. כך יוצא שאני רשום בחשבון של אחי כמיופה כוח למרות שאין לי כל רצון להיות מיופה כוח בחשבונו. 1. האם ייפוי כוח זה כמו חתונה? האם כדי לא להיות מיופה כוח יותר אני צריך להתחנן לאחי ש"ייתן לי גט"? 2. האם אני יכול פשוט לשלוח מכתב רשום לבנק שבו אני מודיע שאני מבטל את ייפוי הכוח שיש לי בחשבון של אחי ושאני דורש להסיר את שמי מהחשבון של אחי? 3. מה המשמעות של היותי מיופה כוח בחשבון שייתכן וכבר הפך לחשבון מוגבל וכו'. אודה מאוד על תשובות ועל הפנייה לסעיף בחוק או בתקנות כלשהן שאני יכול להראות לסניף הבנק. תודה, אורי

    • האם ניתן, ואיך ניתן, לבטל יפוי כח בחשבון בנק?
      עו"ד אבי זילברפלד | 15/05/2011 10:20

      שלום רב, יפוי כח בחשבון בנק אינו "חתונה קתולית" . בהתאם לסעיף 14 לחוק השליחות, "השליחות מסתיימת בביטולה על ידי השולח או השלוח". לפיכך, שלח הודעה בדואר רשום לבנק, עם העתק לאחיך, שאתה מבטל את יפוי הכח שניתן לך בבנק. לענין הגבלת החשבון, כמיופה כח, אינך חשוף לסיכון ככל שיוגבל החשבון בו ניתן לטובתך יפוי כח. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • תודה!  לת
        אורי | 15/05/2011 12:07