ערב לחשבון - מה לעשות ?

  • ערב בבנק
    שלומי | 09/03/2011 09:07

    שלום רבאחי חייב מוגבל באמצעים בנק מסויים תובע אותו על כל הסכום אני ערב לשליש מהחוב מה קורה ברגע שאחי מכניס את החוב לתיק האיחוד שלו ? יש לציין שהוא מקפיד לשלם אותו.אזי הבנק יפנה אלי בטענה שלא הצליח לגבות את החוב ממנו ויבוא אלי? מהן האפשרויות שלי?אנא עזרתכם המהירה בתודה מראש שלומי

    • ערב לחשבון - מה לעשות ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 10/03/2011 20:39

      שלום רב, אכן, סביר שבשלב מסויים הבנק יבקש אישור לפעול כנגד הערבים. האפשרויות שבפניך: א. להתנגד לבקת הבנק ולטעון שאחיך משלם (אם אכן ימשיך לשלם), ולכן לא ניתן להתיר לבנק לפעול כנגד הערבים. ב. להתייעץ עם עו"ד המתמחה בבנקאות, אם יש פגם בערבותך, אשר תוכל לשחרר אותך מהחוב. ג. לנקוט אמצעי הגנה מפני פעולות בהוצל"פ כנגדך (ואף זאת רצוי לעשות עם עו"ד העוסק בתחום הבנקאות ו/או ההוצל"פ) . ד. לבדוק אפשרות להתפשר עם הבנק . ה. פעולות נוספות שיכולות להימסר רק בעת התייעצות, ולאחר שיקוף בחינת מצבך הכלכלי-אישי הכולל. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות