בנקאות - שעבוד מחצית בית

  • שיעבוד מחצית בית
    דינה | 28/12/2010 19:32

    מצבי הכלכלי רע מאוד ואני מצויה בחובות וזקוקה בדחיפות לכסף ברשותי בית ,שירשתי אם אחי . מחציתו שייך לאחי ומחציתו לי הוא מסרב בתוקף למוכרו . ונאמר לי ,שעליי לתבוע לפירוק שותפות דבר היעלה לי בהוצאות רבות, הרבה זמן ובנוסף הבית ימכר מתחת לערכו האמיתי. חשבתי לקחת הלוואה ולשעבד את מחצית הבית העניין הוא ,שאני מובטלת ובספק אם גוף בנקאי כלשהוא יאשר לי הלוואה ללא ערבים וכשאין לי עבודה . האם הדבר בכל זאת אפשרי? . עליי לציין כי אני בספק שאוכל להחזיר את ההלוואה ומאוד סביר להניח ,שבמידה ויוסכם לתת לי הלוואה כנגד שעבוד הבית . סביר להניח שיועקל . האם יש עוד גופים שיכולים לאשר לי הלוואה ? עליי לציין כי אני לומדת באקדמיה

    • בנקאות - שעבוד מחצית בית
      עו"ד אבי זילברפלד | 29/12/2010 00:46

      שלום רב, לאור מצבך המתואר, איני סבור שבנק יסכים לשעבד חצי בית. גופים נוספים שמעניקים הלוואות: חברות ביטוח, וגמחי"ם. לשוק אפור אל תתקרבי - מצבך רק יסתבך. בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • מה זה גמחי"ם ? קיצור של מה ?  לת
        דינה | 29/12/2010 19:36

        • גמ"ח זה ראשי תיבות גמילות חסדים
          אבי | 30/12/2010 12:14

          גמ"ח להלוואות כספים ללא ריבית קיים בעיקר במגזר החרדי הלוואות ניתנות על סמך אימון ועל סמך ערבים שהגמ"ח מכיר או סומך אם את לא שייכת למגזר אין לך סיכוי כי אף אחד לא יכיר אותך

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 30/12/2010 14:50

          שלום רב, גמ"ח - הינה קופת גמילות חסדים המוכרת היטב בציבור הדתי: כנגד בטחונות שנקבעים בין הצדדים, ניתן לקבל הלוואות בסכומים שונים, בלי ריבית !, שכן אסור מהתורה לקחת ריבית. נסי ! בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

          • שאלה שעיבוד בגיל 75
            טלי | 16/04/2015 06:07

            יש לאמא שליבית
            אזור ערד
            היא בת 75
            היא מעונינית לשעבד את בית לטובת עסק שלי.
            יש ערב . אפשרי לעשות את זה ?
            כמה אחוזים מקבלים