בנקאות - הסדר חוב

  • חוב בנקאי
    שאול | 27/12/2010 23:23

    שלום, בשנת 2005 היה לי חוב של 6000 ש"ח לבנק. התיק היה אצל עורך דין והגעתי איתו לסיכום של כיסוי החוב בתשלומים. הורדתי את החוב עד כדי 300 ש"ח ונסעתי לחו"ל. לאחרונה חזרתי והתברר לי שהרשיון נהיגה שלי לא נשלח אליי אף על פי ששילמתי אותו. במשרד הרישוי אמרו שיש לי הוצאה לפועל, כנראה מטעם הבנק ולכן אני לא מקבל את הרשיון. דיברתי עם העורך דין, הוא אמר לי שיש לי חוב של 6000 ש"ח והגעתי איתו לסיכום בעל פה שאשלם 2000 ש"ח בבנק. כשהגעתי לבנק עם 2000 השקלים ורציתי להפקיד, לפני ההפקדה ביקשתי דף חשבון וראיתי שהחוב של 300 השקלים צמח ל כ 700 שקלים. זאת אומרת החוב שלי בבנק לא היה 6000 ש"ח כפי שהוא אמר, אלא 700 שקלים בלבד. לא הפקדתי כלום בבנק- לקחתי את הדף והלכתי כדי לחשוב למה אני צריך לשלם סכום שאני לא חייב. עכשיו אני מנסה להבין האם עורך הדין הטעה אותי בכוונה על מנת לקבל סכום גדול יותר ממה שמגיע לו או את העמלה שלו או מה שזה לא יהיה שהוא חושב שמגיע לו. אם הוא היה אומר מראש שהסכום הוא 700 אבל אני צריך לשלם לו עמלה עוד 1300, אולי הייתי משלם. אבל לרמות ולהגיד שהחוב עומד על סכום של 6000 ולהגיע אתי לסיכום על חוב שלא קיים זה קצת לא אתי לא? זה קצת מציק לי הדרך בה הוא מנסה להוציא ממני כסף. השאלה שלי היא אם זו עמלה - האם סכום כזה מוצדק (1300 ש"ח) למרות שהחוב הוא בסך הכל 700 ש"ח? ומה עוד יכול להיות שמנסים לגבות ממני כאן? וכמובן, מה מומלץ לי לעשות במצב כזה? תודה, שאול

    • בנקאות - הסדר חוב
      עו"ד אבי זילברפלד | 29/12/2010 00:53

      שלום רב, לא הבהרת בפנייתך, האם הוגשה כנגדך תביעה או רק מכתב התראה. אם תביעה - סביר שנפסק שכ"ט, ועוה"ד זכאי לקבל מה שנפסק. אם מכתב התראה - דרישתו שערורייתית ואין לה בסיס חוקי. בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות