בנקאות - דיור חלופי

  • חוק דיור חלופי
    אוסנת | 24/09/2010 16:40

    ריצי לדעת על חוק דיור חלופי כאשר הבנק מוכר את הדירה ומפנה את דיירי הבית כאשר הם אינם יכולים להחזיר את המשכנתא. הבנתי שהבנק חייב לתת דיור חלופי עד שנה וחצי. איזה סכום הוא נותן ? והאם סכום כסף זה הוא כסף שצריך להחזיר אותו?

    • בנקאות - דיור חלופי
      עו"ד אבי זילברפלד | 25/09/2010 20:12

      שלום רב, חוק ההוצל"פ קובע כי אם נמכרת דירה תוך כדי פינוי בעליה, רשאי ראש ההוצל"פ לחייב את המוכר (בד"כ - בנק), לשלם מתוך התמורה דמי דיור חלופי לפחות למשך של שנה וחצי. גובה הסכום נקבע ע"י ראש ההוצל"פ, והוא מותאם לדרמת הדירה הנמכרת, הסביבה וכדו'. סך זה אין צורך להחזיר (אלא אם כן נשארת יתרת חובה לאחר מכירת הדירה, ואזי עדין קים חוב). בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • הבהרת הנושא
        אוסנת | 25/09/2010 22:27

        רציתי לדעת עם נימכרת הדירה ע"י הבנק אז את היתרה מסילוק החוב נותן הבנק לבעליו.מה מועיל פה הסכום של הדיור החלופי עם גם ככה בעל הדירה מקבל את שאר הכסף ממכירת הדירה ע"י הבנק? אני פונתי מהדירה ע"י הבנק לפני חודש הבנתי שעכשיו נכנסו הדיירים החדשים רציתי לדעת גם כמה זמן לוקח בדרך כלל עד שמגיע לידי הכסף לאחר סילוק החוב? תודה רבה על העזרה

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 26/09/2010 21:58

          שלום רב, ככל שנותרת יתרה מהתמורה, אין כל וודאות שראש ההוצל"פ יפסוק דיור חלופי . לענין משך הזמן - אין בזה כללים, ורצוי שתנדנדו לכונס. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

          • דיור חלופי
            מירי | 26/10/2010 15:28

            כיצד מתבצע ההליך של אישור דיור חלופי