הגעה להסדר חוב

  • מכתבי התראה מהבנק
    נטלי | 06/09/2010 11:44

    שלום, יש לי חוב בבנק לאומי כבר כמעט שנה אני רודפת אחריהם לפריסת הלוואה מחודשת , מסבירה להם שאני לא עובדת ושהמצב ישתנה, והם מסרבים , לאחרונה לא עמדנו בתשלומי ההלוואות וניסינו להגיע איתם להסדר של 1000 ש"ח בחודש , חוב 120000 הם לא היו מוכנים לשמוע, הם שלחו מכתב התראה שלא קיבלתי בפועל ראיתי רק במייל, ניגשתי אליהם והסברתי להם שיש בעיה עם הדואר, והאחראית במחלקה המשפטית אמרה שכן היא רואה שהמכתב חזר פניתי אליהם שוב, לא רצו לדבר איתי פניתי למנהלת הסניף טירטרו אותי ורק לאחר שכמעט בכיתי שם המנהלת רשמה את שמי ואמרה שאני ארצה לדבר איתך אזמן אותך, מאז הם חסמו כול גישה שלי לחשבון ולמידע לא טלפונית ולא אינטרנט, אן לי דרך לדעת אם הם שולחים מכתבים או לא , זה ממש נראה מגמתי כאילו הם מבשלים משהו , והם יודעים שיש בעיה עם הדואר מה אפשר לעשות? לכתוב להם מכתב רשום להנהלה ? כאישור לכול ההתנהגות שלהם וחוסר רצון להתדיינות? אן לנו שום רכוש ושום ערבים לחשבון והם יודעים שיש לנו עוד חובות, לא מבינה מה קורה פה? הם רוצים שלא נתגונן ? כי הרי הם נתנו לנו אשראי גבוה ללא בטחונות

    • הגעה להסדר חוב
      אסף מירוז, עו"ד | 06/09/2010 14:39

      אי אפשר להכריח את הבנק לעשות סדר אם היא לא רוצה. יחד עם זאת, ניתן לפנות לגורמים שמעל מנהלת הסניף, ולנסות לשכנע שדרך הסדר אם יקבלו יותר כסף בפחות זמן. אם הבנק יתבע אותך (קרוב לוודאי בסדר דין מקוצר או בתביעה בהוצאה לפועל), תוכלי להגיש בקשת רשות להגן (אם יש לך טענות הגנה). אם הבנק יזכה, וינסה לגבות אתה החוב בהוצל"פ, תוכלי לבקש מרשם ההוצל"פ לקבוע לך צו תשלומים חודשי,כלומר לפרוס לך את החוב. רשם ההוצל"פ ישמע אותך ואת הבנק והכרעתו תחייב את הבנק ואותך.

    • בנקאות - סירוב הבנק להגיע להסדר
      עו"ד אבי זילברפלד | 06/09/2010 23:40

      שלום רב, לפי התנהגות הבנק המתוארת בפנייתך, נראה לי שחשבונך הועבר לטיפול משפטי. לא תוכלי להכריח את הבנק להגיע להסדר בתנאים שלך, אך בכל זאת אני מציע שתפני במכתב תלונה לבנק על סירובו להגיע להסדר, בו תפרטי מצבך, מה הצעת, ואת התנהגות הבנק, כולל הודאתו שיש להם בעיה במשלוח דואר אלייך. יתכן וזה יוכל לעזור לך בשלב הרשות להתגונן, ככל שתחליטי לנקוט בה. אם הבנק יחליט לתבוע, בנתנים שציינת אני לא בטוח שהוא ירוויח מזה, אך גם בנק צריך לפעמים ללמוד לקח בדרך הקשה. את יכולה להרחיב דעת על התהליך הצפוי אם הבנק יגיש תביעה במאמר: "עשרת הדברות" למקבל תביעה בנקאית בכתובת: http://www.zilberfeld-law.ybay.co.il/OpenIsuk.aspx?a=116 בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות