בנקאות - יציאה מחשבון משותף כשיש חובות

  • סגירת חשבון משותף
    אור | 01/09/2010 10:35

    היי יש לי חשבון משותף עם חבר שלי לשעבר בבנק דיסקונט,בבנק יש הלוואה לעוד 13 חודשים שכל חודש יורד בסביבות ה 250 שקלים. מעבר לחוב הזה שיש בבנק צברנו עוד חובות ביחד שאת כולם אני שילמתי וההסדר ביננו היה שהוא משלם את החוב שיש בדיסקונט. אני רוצה להוציא את השם שלי מהחשבון וחבר שלי לשעבר מסכים ואין לו בעיה לחתום על כך.הבעיה שהבנק לא מסכים לכך למרות שחבר שלי לשעבר מוכן לזה ומוכן לחתום שהחשבון ישאר רק שלו,בנוסף יש עיקולים על החשבון שהם שלו ואני מאוד רוצה לצאת מהחשבון כי אני מפחדת להסתבך במשהו בגלל העיקולים האלה. הבנק אומר שזה לא חוקי ואין אפשרות לעשות את זה. האם יש משהו שבכל זאת אפשר לעשות?ממש חשוב לי לצאת מהחשבון...

    • בנקאות - יציאה מחשבון משותף כשיש חובות
      עו"ד אבי זילברפלד | 01/09/2010 14:08

      שלום רב, שותף רשאי לצאת מחשבון משותף. הבעיה אצלכם שיש חובות, והבנק לא מוכן שתצא כל עוד יש חובות. לדעתי הבנק יסכים לשחרר אותך אם אתה/חברך יביא ערב לחוב. אחרת, אתה בהחלט עלול להיות אחראי לחוב ולא תצליח להשתחרר מהחשבון. בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • סגירת חשבון משותף
        אור | 02/09/2010 09:18

        השאלה האם יש חוק כזה שאוסר על הבנק לשחרר אותי מהחשבון (כמו שאמרו לי בבנק...) או שזה נתון לשיקול דעתו של הבנק?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 02/09/2010 10:34

          שלום רב, זה כתבוב הסכם בין הבנק ללקוח: כל עוד קיים חוב הבנק לא יאפשר סגירת החשבון. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

        • שיקול הבנק
          מנהל סניף | 29/12/2010 21:51

          אין חוק כזה והדבר נתון לשיקול הבנק-שבד"כ לא ירצה לשחרר אחד מהחייבים טרם סגירת החוב!