בנקאות- סירוב הבנק להגיע להסדר

  • שאלה דחופה ביותר
    נטלי | 31/08/2010 00:30

    שלום רב, חרף מאמצי הרבים להגיע להסדר עם הבנק שלי להסדר חוב הם פשוט לא מוכנים, למרות שאן ערבים על החוב, למרות שביקשתי פריסת הלוואה כבר לפני למעלה משנה באתי אליהם והסברתי את המצב הכלכלי לא עזר הם פשוט מתעלמים ממני ומתייחסים אלי בצורה נוראית, ממש בושה אנחנו בחשבון משותף, אבל רק אני חתומה על ההלוואה למרות שיש גם מינוס, יש לי 2 שאלות 1, האם לכתוב במכתב ההתגוננות את כול האמור לעיל? 2, אך אני מונעת עיקול משכורת של בעלי ? האם זה לא שלב רק בהוצאה לפועל? לאחר תביעה? כי הרי 3 ואם מעקלים אך אבטל? כי הרי אן לי את הכסף לשלם הכול יש לנו 2 ילדים קטנים ואנחנו בשכירות ומשלמים גנים אני חייבת עזרה דחוף תודה

    • בנקאות- סירוב הבנק להגיע להסדר
      עו"ד אבי זילברפלד | 31/08/2010 13:07

      שלום רב, הבעיה שאת מציגה מוכרת היטב לחלקים גדולים בציבור. הבנק מרגיש עצמו "גדול", ומנסה לכפות עצמו על הלקוח הקטן. מבחינה משפטית - אין מה לעשות ע"מ להכרחי את הבנק להגיע להסדר. זה ענין של מו"מ ושל רצון מצד הבנק, וככל שהוא מסרב, לא תוכלי לכפות זאת עליו. עם זאת, זה לא סוף העולם. לפעמים הבנק לומד בדרך הקשה שהיה עדיף לו להגיע להסדר, כי בדרך של הגשת התביעה, הוא רואה עוד פחות כסף וביותר זמן. תוכלי להרחיב דעת בסוגיית הגשת תביעה מצד בנק, ע"י עיון במאמרי: - "עשרת הדברות" למקבל תביעה בנקאית בכתובת: http://www.zilberfeld-law.ybay.co.il/ לשאלותיך:- 1. מציע לך להתייעץ עם עו"ד איך להכין בקשת התגוננות, אחרת סביר ביותר שהבקשה תידחה ותחוייבי בהוצאות נוספות. 2. עיקול נעשה בד"כ בהוצל"פ, הגם שניתן לבקשו מיד עם הגשת התביעה. ניתן לבקש גם ביטול העיקול. אף כאן, רצוי להתייעץ. בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • המשך שאלה דחופה
        נטלי | 31/08/2010 21:14

        תדה על תשובתך המהירה, מנסיונך האם מגישים בקשה לעיקול משכורת כבר בתביעה? אך מבטלים? מה לגבי צו עיקוב יציאה מהארץ יש לי חתונה של חברה קרובה ויש לי כרטיסים בחינם כי אני עובדת חברת תעופה וזה אחרי החגים, האם רק בת משפט רשאי לתת? הגיוני שהכול ידחה לאחר החגים?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 01/09/2010 14:16

          שלום רב, עיקול משכורת, וכן צו עיכוב יציאה, ניתנים בד"כ רק בשלב ההוצל"פ , כלומר אחרי שיש פס"ד. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

          • המשך הבהרה
            נטלי | 01/09/2010 15:40

            רק שאני אראה אם הבנתי נכון, אם אני לא מתעלמת מהוצאה לפועל ומבקשת הסדר תשלומים וחקירת יכולת, זה יגן עלי מעיקולים? או שבכול מקרה יעקלו?

            • המשך תשובה
              עו"ד אבי זילברפלד | 01/09/2010 22:44

              שלום רב, לא ניתן להשיב חד משמעית. תשלומים לפי חקירת יכולת מונעת רק דבר אחד באופן מוחלט: פקודת מאסר. ביחס לעיכוב הליכי עיקול , זה תלוי בראש ההוצל"פ. בד"כ אכן נוטים לעכב, אך זה ענין של שיקול דעת. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

              • אם אפשר הסבר נוסף
                נטלי | 01/09/2010 23:38

                סליחה לא ממש הבנתי, נגיד שהבנק תבע אותי והגענו להוצאה לפועל ושם ביקשתי חקירת יכולת וקבעו לי סכום מסויים לשלם כול חודש, זה לא פ סוגר את העניין כמטופל? מבחינת הבנק? הם ימשיכו לעקל?