אשמח אם תוכל לענות על שאלתי בנוגע

  • בנק שלא מזרז הליך מכירת דירה
    דני | 26/08/2010 22:14

    אני בהליכי גירושין. פרודתי לא מוכנה למכור את הבית ולהתחלק עימי במחצית כפי שקובעת הלכת השיתוף הגשתי בקשה לפירוק שיתוף אך בנתיים הפרודה מתגוררת בבית ולא מוכנה לפנות הבנק מעלה את הריבית על המשנתא אותה הפסקתי לשלם, התיק הגיע להוצל"פ ונאמר לי על ידי עו,ד הבנק שעד הפינוי יכולים לעבור מס' חודשים.. בנתיים המשנתא צוברת ריבית והבנק לא מזדרז להביא קונים. גם אם אביא לא אוכל להראות את הדירה כי פרודתי לא מוכנה לשתפ פעולה מה עושים עם המילכוד הנוראי? מצד אחד יש לי חובות לבנקים ומצד שני אני רוצה למכור את הדירה לקחת את חלקי ולסיים את הסיוט כיצד אני מחייב את הבנק למכור את הדירה לאלתר מכיוון שאיני יכול לשלם את המשכנתא בשל מצבי הפיננסי הירוד. האם החוק בעדי? יש משהו שניתן לעשות נגד הבנק שמנצל את מצוקתי וכרגע כאילו נתן לי הלוואה בשוק האפור מבחינת גובה הריבית שהוא גובה על המשכנה, אני יודע שעבדת בבנק ולכן מצפה ממך לסיוע תודה דני

    • אשמח אם תוכל לענות על שאלתי בנוגע
      דני | 27/08/2010 18:44

      לבנק שלא מוכר דירה

      • מה קורה כאשר בנק בעל משכון נמנע מלממש אותו?
        אסף מירוז, עו"ד | 28/08/2010 14:00

        חלק גדול משאלתך מתייחס לענינים שקשורים לדיני משפחה. לעניין החלק הבנקאי, ככלל, בעל מהשכון אינו חייב לממש אותו מייד כאשר נוצר החוב, אך בעבר נקבע בפסיקה שהימנעות (או דחייה בלתי סבירה) של בנק מלממש משכון, שפוגעת בצד שלישי, אפשר שתיצור לאותו צד שלישי עילות שונות כלפי הבנק. על מנת להתייחס למקרה שלך, נדרש לבחון את על העובדות והמסמכים הרלבנטיים לעניין. מומלץ שתפנה לייעוץ משפטי בעניין מורכב זה.