בנקאות- ביטול שעבוד

  • בטול שעבוד
    מתעניין | 17/08/2010 12:07

    בקשתי פרעון מוקדם להלוואה ששמשה לרכישת נכס מסחרי. הבנק קבע סכום לפרעון ששולם. באותו מעמד בקשתי ביטול שיעבוד.משלא נשלח אלי ,פניתי שוב ואז טוען הבנק כי קיים חוב נוסף של אלפי ש"ח,מאחר וטעה בחשבון. 1. האם יכולים להחזיק בשעבוד נכס בשווי מיליונים מול חוב של אלפי שקלים בודדים.2. האם לאחר שהבנק קבע סכום הוא יכול להתחרט. 3. האם המפקח על הבנקים מטפל המצבים כאלו. תודה מראש!

    • בנקאות- ביטול שעבוד
      עו"ד אבי זילברפלד | 17/08/2010 13:46

      שלום רב, לשאלותיך:- 1. ככל שהשעבוד פוגע בך, אתה רשאי להציע לבנק בטוחה חלופית, בשווי הולם לחוב הנטען. 2. יש לבדוק את חישובי הבנק. בוודאי שבנק לא יכול "להתחרט". השאלה היא אם טעה בחישובו. אם כן - קורה, והבנק זכאי לקבל את מה שמגיע לו. אם זה סכום שסוכם, ולא גובה החוב, הרי שהבנק לא רשאי להפר הסכמתו. 3. המפקח על הבנקים בהחלט מוסמך לבדוק הענין. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות