תשובות

  • אי יכולת החזר לבנק
    צח | 14/08/2010 08:29

    אני עומד להודיע לבנק שאני לא יכול להחזיר כרגע חובות, אני פתוח מולו "סולו"".1. אם אני לא משלם הוראת קבע לחברת אשראי במסגרת של אשראי חוץ בנקאי זה דומה לחזרה של שק?2. האם הבנק עד הגשת התביעה יעקל לי את המשכורת לפחות על הקטע שהוא יכול?3.האם אקבל תביעה גם מחברת האשראי או שהכל עובר דרך הבנק?4. אני אנסה להגיע איתם להסדר אבל אני מנסה להבין את כל המשמעויות

    • תשובות
      עו"ד אסף מירוז | 14/08/2010 20:24

      1. החזרת הוראת קבע (ובכלל זה גם של חברת כרטיסי אשראי) אינה נחשבת כהחזרת צ'ק לצורך חוק משיכת צ'קים ללא כיסוי. מאידך היא עולוה להביא לביטול הכרטיס, הגשת תביעה, להשפיע על "הרקורד" שלך וכו. 2. אם הבנק יחליט לנקוט נגדך בהליכים משפטים, הוא עשוי לבקש עיקולים זמניים. בעניין זה אעיר שבנק, בניגוד לרשויות המסים, או רשויות מקומיות וכו' אינו יכול "להטיל עיקולים". הוא צריך לבקש (אפשרי גם במעמד צד אחד) עיקולים, וזה לא הליך אוטמטי. גם אם יוטלו עיקולים, אתה יכול לפעול לביטולם,ובמקרה כזה יתקיים דיון במעמד שני הצדדים. 3. הבנק וחברת האשראי הם שני גופים נפרדים (אפילו אם חברת האשראי היא חברה בת של הבנק) וכל אחד מהם עשוי לתבוע איתך בנפרד לפי שיקוליו. 4. זו השאלה החשובה ביותר. ביחסים שלך עם הבנק מאוד לא רצוי להודיע הודעות חד צדדיות בנוסח זה. עדיף בהרבה לפנות לבנק, לפני שמתחילים פיגורים, להסביר את הבעיה, להציג מסמכים, ולהציע פתורנות, כגון דחיית תשלומים, פריסה וכו. ככל שתוכל להראות על מקורות בעתיד לפרעון החוב, כך גדלים הסיכויים שהבנק ייענה לבקשותיך. לבנק יש שיקול דעת אם להגיע להסדר או לנקוט בהליכים. ככל שהבנק מתרשם שניצב בפניו לקוח הוגן שמבקש הסדר סביר ביחס למצבו, כך גדל הסיכוי שהוא יסכים להסדר חוב. יחד עם זאת, הגעה להסדר חוב היא לעתים מלאכה לא פשוטה שדורשת ידע , ניסיון וכישורי מו"מ. בהצלחה.

    • בנקאות - אי יכולת להחזיר חוב לבנק
      עו"ד אבי זילברפלד | 15/08/2010 00:55

      שלום רב, לשאלותיך אשיב: 1. ה"ק אינה נחשבת כשיק לענין חוק שיקים ללא כיסוי. 2. הבנק יכול לבקש עיקול יחד עם הגשת התביעה. 3. התביעה תהא מטעם הבנק. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות