בנקאות - ערבות של אמא לבנק

  • ערבות של אמא לבנק
    נטלי | 12/08/2010 23:18

    שלום, היה לי חוב גבוה בבנק בנוסף ל 2 הלוואות קיימות אחת של 1000 ש"ח והשניה 700 ש"ח , ולאחר ההסדר עם הבנק הלוואה נוספת של 1700 ש"ח ל6 שנים הסדר חוב וזאת בנוסף לעוד 2 הלוואות בבנק לאומי 2000 ש"ח בחודש שהבנק מודע אליהם וכמובן שאנחנו ממש מקרטעים ולא מצליחים לעמוד בהלוואות כי יש לנו שכר דירה ו 2 ילדים קטנים ואני סיימתי חוזה בעבודה והחתמתי אבטלה תקופה ולא משתלם לצאת לעבוד כי אני אוציא יותר משאני אכניס, אז אני מנסה למצוא משהו בבית עם ילדים ולחסוך עלויות גנים, אמא שלי ערבה לאחת ההלוואות , לפני שנסתבך ונגיע לתביעה האם יש דרך שהיא יכולה לבקש מהבנק להמשיך את התשלומים החודשיים שלי בהלוואה , ושהם יפרדו את זה מהחוב? ללא צורך להעביר את הההלוואה על שמה פשוט לכתוב מכתב ולפרט שהיא רוצה להפקיד כול חודש כום כסף ולא משנה מה קורה בחשבון זה לא יכנס לחוב יש משהו כזה?

    • בנקאות - ערבות של אמא לבנק
      עו"ד אבי זילברפלד | 15/08/2010 01:00

      שלום רב, ספק אם הבנק יסכים לעשות זאת, אך לנסות צריך. שהפניה תהיה מטעם אימך, כערבה, והיא תבהיר שהיא מתחייבת לשלם ההלוואה כסדרה. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • המשך שאלה על ערבה
        נטלי | 15/08/2010 13:05

        תודה על התשובה , אבל אני קצת מבולבלת ממנה בחיפוש שערכתי בפורום שלכם ראיתי שאלה דומה מאד , ותשובה של עורך הדין הייתה שהבנק מחוייב להסכים ואם לא לפנות למבקר הבנק , כי זה הליך טכני בשורה התחתונה מה יש להם להפסיד ? הם ימשיכו לקבל את הכסף שלהם ללא תביעה לא?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 15/08/2010 21:18

          שלום רב, כפי שהבהרתי, הבנק עושה קשיים בקשר לשחרור ערב. ככל שתביאו ערב טוב אחר לשביעות רצון הבנק, אני מעריך שזה יסתדר,אך אם לא תצליחו בכך - ביטול הערבות עלול לגרום לבנק להעמיד ההלוואה לפרעון מיידי. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

          • הבהרה
            נטלי | 22/08/2010 22:28

            אני חושבת שלא הבנת אותי נכון, לא רציתי שיוותרו על הערב אמא שלי רוצה להעביר את ההלוואה עליה והיא ערבה יחידה להלוואה בגלל שאני לא עומדת בה והולכת להיכנס לפש"ר