הסדר חוב עם הבנק, האפשרויות

  • חוב לבנק
    אינה | 10/08/2010 17:26

    שלום,יש לי חוב בלנק על סך 34000 שח,הגעתי להסדר של 1000 שח בחודש אך לא עמדתי בו,  ננקטו נגדי צעדים בהוצאה לפועל וכמעט עיקלו לי בבית את הרכוש אך ברגע האחרון הגעתי איתם שוב להסדר של 1000 שקלים. כל ההתרחשות הזאת מתנהלת כבר שנתיים וכל התהליך מתנהל מול ערוכת הדין שמטפלת בבנק הפועלים שזה הבנק שיש לי אליו חוב. היא לא מוכנה לשמוע על סכום יותר קטן וגם המקסימום הנחה שהיא מוכנה להביא לי במידה ואפרע את החוב בתשלום אחד הוא כ2000 שח, למרות שאני יודעת מסיפורים של אנשים אחרים שבדרך כלל הבנקים נותנים הנחות הרבה יותר משעותיות. אני סטודנטית וקשה לי לעמוד בתשלומים האלה, ולדבר עם העורכת דין שלהם זה כמו לדבר עם קיר, יותר מזה היא לא מסכימה שאדבר עם אף אחד אחר מכיוון שהיא טוענת שהיא היחידה שמטפלת בתיק הזה ושלא אעז לפנות לבנק מכיוון שאף אחד לא יכול לעזור לי וכל דבר שארצה להגיד לשאול או לבקש זה רק מולה. השאלה שלי היא האם אני יכולה להגיע להסדר ישרות עם הבנק למרות שהוגשה כבר מזמן תביעה?2- האם יש דרך לעזור לי לפרוע את החוב בתשלום אחד?3-האם יש דרך לבדוק למה החוב שלי גדל באלפי שקלים?דיברתי עם כמה וכמה עורכי דין, אף אחד מהם לא נתן לי תשובה ואיני רוצה להיות מוגבלת באמצעיםאשמח לייעוץ

    • הסדר חוב עם הבנק, האפשרויות
      עו"ד אסף מירוז | 10/08/2010 22:44

      לשאלותייך: 1. זכותך לפנות לבנק, כולל למנהל הסניף הרלבנטי, למחלקת פניות הציבור או לכל גורם אחר, לטעון את אענותייך, להציע את הצעותייך, ואף לבקש פגישה. אינך זקוקה לעניין זה להסכמתה של עו"ד. 2. לא ניתן לחייב את הבנק לתת לך הנחה בגין תשלום במזומן, אפילו אם יש מקרים בהם ניתנו הנחות גדולות. זה לגיטימי שהבנק ישקול כל מקרה לגופו. 3. החוב גדל ככל הנראה בגלל חיובי שכ"ט, הוצאות, ריבית וכו.' את זכרית לקבל הסבר מלא על פירוט החוב. אם אינך יכולה לעמוד בהסדר, את יכולה לבקש חקירת יכולת אצל רשם ההוצלפ שיקבע לך תשלום בהתאם ליכולתך. (לאו דווקא מה שתבקשי). קביעתו תחייב את הבנק (למעט אפשרות של ערעור) ותביא למעשה לביטול ההסדר. כל עוד תעמדי בתשלומים שיקבע לך הרשם את מוגנת בפני צעדי גביה של הבנק. מאידך חקית יכולת והנלווה לה הם הליכים לא נעימים, ורצוי שתתייעצי בעניין עם עו"ד שבפניו תגיצי את כל העובדות הרלבנטיות. בהצלחה

      • עצה מניסיון..
        ורד | 11/08/2010 11:26

        גם לי היה הסדר עם הבנק בעקבות חוב שלטענתם היה 70,000 . הייתי ממש לפני עיקול משכורת, הלכתי לעו"ד וסיפרתי לו בדיוק על המצב הנורא, אמרתי לו שאני הולכת לעשות הלוואה כדי לסגור איתם את החוב , הוא ביקש שאגיש הצעה בכתב. הגשתי הצעה של 20,000 ש"ח והבנק סירב . הלכתי ובכיתי לו שוב, והוכחתי לו שהכסף מהלוואות- הגשתי הצעה נוספת של 29,000 ש"ח והסיפור נסגר. לגבי מקור השגת הכסף- ישנה עמותה שמלווה כספים ללא ריבית וללא הצמדה. יש סיכוי גבוה שתצטרכי להחזיר להם פחות מ1000 ש"ח. אם תרצי פרטים - אשמח לעזור לך.

        • מה שם העמותה?
          נטלי | 12/08/2010 14:21

          גם לי יש חוב לבנק רק בסדר גודל , רציני מאד נראה לך שהם יוכלו לעזור לי אשמח לקבל את שם העמותה תודה

          • קחו בחשבון שיש להם קריטריונים שונים לקבלת ההלוואה.  לת
            ורד | 13/08/2010 08:48

        • שלום ורד, האם תוכלי לתת לי את שם העמותה??  לת
          אינה | 12/08/2010 20:38

          • שם העמותה..
            ורד | 13/08/2010 08:46

            הי, לדעתי את לא צריכה לשכור שירותים לבדיקת החוב. מספיק שתבואי לעורך הדין של הבנק ותציבי לו עובדה שאין לך מאיפה לגייס כסף ושאת בכל זאת מעוניינת לסגור את החוב. תכיני שיעורי בית ותבדקי באגודה שלהלן כמה כסף יהיו מוכנים לתת לך,קחי בחשבון שהם צריכים ערבים להלוואה, אבל זה שווה! כי באף מקום לא תקבלי הלוואה שתצטרכי להחזיר רק את הקרן- הנה הפרטים, בהצלחה!

            • ורד, עדיין לא קיבלתי ממך את שם העמותה...  לת
              אינה | 13/08/2010 13:37

    • בנקאות - חוב לבנק
      עו"ד אבי זילברפלד | 12/08/2010 18:14

      שלום רב, 1. זכותך לפנות ישירות לבנק ע"מ להגיע להסדר. עם זאת, מניסיוני, ככל שאין לך קשרים מיוחדים בבנק, יסרבו לדבר איתך, ויפנו אותך לעוה"ד. 2. לפרוע את החוב בתשלום אחד אפשרי ככל שתגייסי את הסכום הנדרש. בד"כ עושים זאת בהלוואה מבנק/משפחה. עם זאת, כדאי לשקול אם זה באמת כדאי, וזאת ע"י השוואת הריביות שבין הבנק, להלוואה החדשה שתגייסי, ככל שתגייסי. 3. ביחס לבדיקת גובה החוב - ישנן חברות שמתמחות בכך, אך עלותן יקרה, ואני בספק אם את באמת זקוקה לשירות שלהן. אני מעריך שאם תפני עם דפי החשבון ו/או תדפיס ההוצל"פ לעו"ד המתמחה בבנקאות , הוא יכול להבהיר לך מהם החיובים, ויתכן גם שימצא ליקויים בחשבון אותם תוכלי לנצל לטובתך. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

    • אשמח לעזרה
      קארין | 16/08/2010 22:22

      היי אצלי אותה בעיה אבל העו"ד של הבנק לא מכון לשום סכום..איך שכנעת אותם?אגב מה שם העו"ד שמייצג את הבנק?

      • לקארין
        ורד | 17/08/2010 11:25

        אבא שלי החליט שהוא עוזר לי בעניין, הוא הלך לעורך הדין והציג בפניו את מצבי הכלכלי (שבאמת היה קשה), העו"ד הבין שיש לו שתי אפשרויות- או לקבל סכום זעום במסגרת הוצל"פ, או לסגור את התיק בתשלום אחד .וכמובן שהסכום שהם דורשים מלכתחילה מנופח מאוד , לכן היה לו לאן לרדת בסכום..בנוסף, לאחר שבדקנו את זכאותינו להלוואה דרך העמותה, הוא הציג בפני עורך הדין אישור שהוא מקבל את הסכום דרך העמותה כי אין לו מקור אחר לכסף, זה גם עשה את העבודה. בהצלחה!!

        • היי ורד
          קארין | 20/08/2010 18:43

          תודה על העזרה תןודה רבה רבה :) מי העו"ד שתבע אתכם מטעם הבנק?

          • כל עורכי הדין בסופו של דבר אותו הדבר..
            ורד | 21/08/2010 23:46

            הי קארין. זה לא משנה מיהו עורך הדין של הבנק, בסופו של דבר, כל עורכי הדין הם אותו הדבר, בהתחלה הם חייבים להיות נוקשים ועקשנים ולהציג עצמם כחסרי לב..עם הזמן כשהם מתחילים להפנים ולהשתכנע מתגלה לב אנושי ומבין, זה פחות או יותר מה שאני עברתי איתו.. אגב,הלך לך עם האגודה להלוואות?

            • שם העמותה ...
              חיים כהן | 10/10/2010 09:42

              אשמח לקבל את שם העמותה - משום מה הוא לא מופיע (:

            • היי ורד
              ד | 13/12/2017 14:58

              היי ורד,

              מה שם העמותה עליה דיברת הזכרת?:

              לא רואים בתגובות את השם מה הסיבה?

              • חוב
                סיון | 11/06/2018 15:47

                היי
                לי יש הלוואת הסדר בבנק של 240000 .
                לפני כשנתיים בעלי נפל לקשיים בעסק ומכאן הכדור התגלגל.הבנק רצה "לעזור" לנו ובעצם קבר אותנו. החתימו אותנו על הלוואת הסדר עם תשלום חודשי של 3500 שח ל10 שנים.בהתחלה לא אמרו את סכום התשלום החודשי...שהרי אם נפלנו לקשיים איך הייתי מוכנה לשלם תשלום ככ גדול בחודש.
                כבר מהחודשים הראשונים התלוננו שזה סכום מטורף להחזיר כל חודשנבהתחשב שאנו עם 3 ילדים ואף אחד לא התייחס אלינו.
                כבר עברו שנתיים ואמנם אנחנו משלמים אבל בקושי שורדים.
                יש אפשרות לעשות משהו? פריסה יותר נוחה? תשלום מועט יותר?