בנקאות - סירוב לפעול לפי יפוי כח מצד הבנק כשמיופה הכח פסול דין

  • בקשה למינוי אפוטרופוס = ביטול יפוי כח
    יניב | 09/08/2010 10:46

    האמא סיעודית. החשבון מתנהל ע"י מיופה כח מזה שנים מספר. (הבן) לאחרונה = הוגשה בקשה למינוי אפוטרופוס ע"י 2 הבנות של האם. הבנק ביטל את כרטיס האשראי והודיע לבן שיפוי הכח = מבוטל !! עמדת הבנק היא שרק אחד הילדים (מתוך 3 ) יוכל למשוך מזומן בלבד לאחר שיחתמו בנפרד ויאשרו הסכמתם ! האם זה חוקי ? לבן יש התחיבויות כלפי צדדים ג' ואם אין כסף יהיו תביעות וקנסות . . . ( למשל ב. רפואי והעסקת ע. זר לאם ).

    • בנקאות - סירוב לפעול לפי יפוי כח מצד הבנק כשמיופה הכח פסול דין
      עו"ד אבי זילברפלד | 10/08/2010 12:24

      שלום רב, אכן, הבנק פועל לפי יפוי כח כל עוד מייפה הכח אינו פסול דין. מרגע שיש לו חשש שמיופה הכח זקוק לאפוטרופוס, ועל אחת כמה וכמה כשנודע לו שנתבקשה לגביו מינוי אפוט', הוא אינו מוכן להפעיל החשבון לפי יפוי הכח, אלא רק לפי הוראות האפוט', אשר נמצא תחת פיקוח. התנהגות הבנק נובעת מחבותו כלפי הלקוח - מייפה הכח. לגבי ההתחייבויות שבחוץ - יש לפעול בדחיפות לקבלת נורואת ביהמ"ש בענין, לאשר העברת הכספים אליהם, למניעת נזקים. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • המשך לביטול יפוי כח
        יניב | 12/08/2010 14:30

        הבנק לא מוכן לתת שום מסמך כתוב לגבי ביטול יפוי כח והכל בע"פ ! האם זה בסדר ? עו"ד שלי ביקש משהו בכתב ע"מ להתיחס לזה ברצינות אך הבנק לא נותן כלום בכתב . . .

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 12/08/2010 18:17

          שלום רב, לדעתי התנהגות הבנק אינה תקינה. חזקה על עוה"ד שלך שידע איך לטפל בכך. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות