בנקאות - חשבון אדם שאינו כשיר

  • חשבון נאמנות עבור אדם בלתי כשר לניהול חשבונות
    גברי | 09/08/2010 08:29

    בני בגיר שאינו כשר לנהל את חשבונו בבנק. ביקשנו לפתוח חשבון נוסף על שמנו ושם ננהל את הכספים עבורו נדחינו ע"י מנהל הסניף בטוענה שזה לא חוקי. הציעו לנו בבנק לפתוח חשבון נאמנות על שמו. שמענו שיש מגבלות רבות לחשבון כזה - הבנק לא ידע לפרט במדוייק חלק מהמגבלות שנמסר לנו עליהם הם: -אין אפשרות לצפות בחשבון באינטרנט ולבצע פעולות בו -אין אפשרות לבצע פעולות טלפוניות -אין אפשרות השקעה בני"ע מהן המגבלות החוקיות לחשבון נאמנות ? האם יש חלופה אחרת לניהול חשבון של אדם בלתי כשר. תודה !

    • בנקאות - חשבון אדם שאינו כשיר
      עו"ד אבי זילברפלד | 10/08/2010 12:28

      שלום רב, ככל שאינך עו"ד, אינני סבור שהבנק יאשר לך לפתוח חשבון נאמנות, ולשכור שירותי עו"ד לשם כך נראה די מיותר. מדוע אינכם מבקשים אפוטרופסות, ובהתאם תפתחו חשבון אפוטרופוס ? בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • חשבון נאמנות ואפוטרופוס
        גברי | 10/08/2010 14:36

        תודה על התשובה. להלן מספר הערות: 1. הבנק הוא זה שלחץ על פתיחת חשבון נאמנות אך לא ידע להגיד לי בברור מה תנאיו 2. מה המשמעות של אפוטרופוס, היכן אני יכול למצוא חומר על כך ,(באינטרנט?) כל טוב, גברי

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 12/08/2010 18:19

          שלום רב, ביחס להערה 1 : אכן מפליא. דרוש לדעת התנאים עוד לפני פתיחת החשבון. הערה 2: חפש באתר משרד המשפטים/כונס הנכסים הרשמי והאפוטרופוס הכללי. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות