בנקאות - הבנק מאיים בהליכים משפטיים

  • חוב לבנק - בעיה דחופה ביותר
    אורי | 06/08/2010 10:13

    שלום, יש לי חוב של 120,000 ש"ח לבנק לאומי מינוס והלוואה לפני מספר חודשים פניתי לבנק שעוד עמדתי במסגרת ואמרתי להם שאני לא עובדת וקשה לי וביקשתי לפרוס את ההלוואה, אני משלמת 2500 ש"ח ל 3 שנים, הם הציעו 1700 ש"ח ל8 שנים , ממש לא ראלי , וככה זה נסחב חזרו 2 הרשאות, הסדרתי פרעתי חסכונות, עכשו חזרה שוב הרשאה וזה עבר למחלקה המשפטית , במכתב הראשון פניתי אליהם כבר עכשיו , ביקשתי להגיע להסדר של 1000 ש"ח בחודש כי יש לנו עוד חובות בבנק אחר, (6000 ש"ח בחודש החזר כולל אותם אם יאשרו) אפילו הצעתי להפקיד 12 שקים מראש של אבא שלי שיעזור לנו, והם מסרבים ממש מקשים עלי, מאיימים עלי בעיקולים, בכתם וכו,,, זה חשבון משותף אבל בעלי לא חתם על ההלוואה , האם הם יכולים לגעת במשכורת שלו שנכנסת לבנק אחר (גם חשבון משותף)? רוב הריהוט בבית שלנו שייך לאחותי שנסעה לגור בחו"ל ואנחנו שומרים לה עליו במקום איחסון אך אני אגן על הדברים שלה? בפני עיקול? מה אני יכולה לעשות? הם מאיימים שיהיה לי כתם, הם לא מוכנים לתת לי לעבוד עם החשבון יותר , למה? עוד לא הגיע לתביעה משפטית, לא ברחתי אני מנסה להגיע להסדר, הם רוצים שאפרע את הפנסיה שלי אני ממש מיואשת, יש לי 2 ילדים קטנים, אנחנו גרים בשכירות ואן לנו שטם דבר על השם שלנו למעט משכורת של בעלי , אני כרגע מקבלת אבטלה אנא עזרתכם הדחופה

    • בנקאות - הבנק מאיים בהליכים משפטיים
      עו"ד אבי זילברפלד | 08/08/2010 10:39

      שלום רבת שאלת מספר שאלותת ולהלן תשובותי: 1. אם בעלך לא חייב בחשבון ת לא ניתן לגעת ברכוש הרשום על שמו בלבד ׂלרבות חשבון בנק). 2. לגבי רכוש אחותך - מומלץ לבקש פס"ד הצהרתי בהתאם. 3. לגבי הכתם- יתכן ויהיה,לא ניתן לכפות על הבנק להגיע להסדר,אך גם לא ניתן לכפות עלייך להגיע להסדר, ויתכן אם הבנק יתעקש ויגיש תביעה אז הוא יבין "בדרך הקשה", שהוא טעה ועדיף היה להגיע להסדר. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • המשך שאלה דחופה
        אורי | 08/08/2010 17:39

        תודה על התשובה , אם אפשר מספר הבהרות, כול החשבונות שלנו הם משותפים , למרות שרק אני חתומה על ההלוואה זה משנה? לגבי הרכוש של אחותי , אך עושים את זה? לגבי הכתם, הם אמרו שלא יהיה לי שום כתם דיברנו איתם הם שלחו בקשה מיוחדת להסדר מיוחד , למרחב משהו כזה - יש לזה סיכוי להסתדר? הם יודעים שאן לנו כלום שום רכוש

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 10/08/2010 12:32

          שלום רב, ככל שיש יתרת זכות באיזה מהחשבונות, הבנק רשאי להעביר זאת לחשבון שבו יש יתרת חובה. אם אין, ובעלך לא ערב, לא ניתן לחייב אותו בגין ההלוואה. לגבי אחותך, פני לעו"ד, לא ניתן ללמד זאת. לגבי מניעת "הכתם" - אני מסופק אם הבנק יכול למנוע רישום מידע שלילי זה במאגרי המידע הקיימים לצורך רישום מידע מסוג זה. בברכה, זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות