בנקאות - מידע ללקוח על יתרת זכות

  • אי הודעה מאת הבנק על יתרה או מידע על חשבון 20 שנה
    אבי | 04/08/2010 10:57

    לפני 20 שנה, פתחה סבתי ז"ל (נפטרה לפני 20 שנה) חשבון בבנק הפועלים ביחד עם אבי ז"ל(נפטר לפני 14 שנה). לפני כמספר ימים הגיע לאימי (היורשת החוקית של אבי ז"ל) מכתב הממוען לאבי בו נאמר כי היא מתבקשת לסור לאחד מסניפי הבנק בתל אביב. לאחר בירור קצר נודע לנו כי בבנק קיים חשבון בו הופקדו 19,000 ש"ח. החשבון לא צבר ריבית.אני מעוניין לדעת מדוע לא מצא הבנק לנכון לפנות אלינו שנים כה רבות? מדוע לא פנה הבנק אל אבי עוד כשהיה בחיים? כתובתו של אבי עודכנה במשרד הפנים כדין. האם עומדות לנו טענות כאלו או אחרות על שיהוי? זכות לריבית? או שעלינו להגיד תודה, ולקחת את הכסף... בכל זאת - לא ציפינו למידע כזה.

    • בנקאות - מידע ללקוח על יתרת זכות
      עו"ד אבי זילברפלד | 04/08/2010 16:33

      שלום רב, טענותיך נכונות, אך טרם שמאשימים את הבנק, רצוי לברר מה בדיוק נעשה עם הכסף: האם הופקד בחיסכון (ואז צריכה לצאת הודעה שנתית לפחות), או שהחשבון "עמד סתם" ביתרת זכות , שאז הכספים התנהלו במסגרת "חשבון רדום". הבנק לא צריך לברר כתובת במשרד הפנים, והוא אמור לשלוח הודעות לפי הכתובת המעודכנת אצלו. אני מציע לפנות לבנק ולברר: א. מה נעשה עם הכסף במשך כל השנים מאז הפקדתו. ב. האם נשלחו הודעות (לדרוש העתקי ההודעות). ולאחר מכן, בהתאם לתשובות הבנק להסיק מסקנות אם יש מקום לעילת תביעה נגד הבנק או לא. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • תודה
        אבי | 04/08/2010 17:51

        תודה. אשאל את הבנק.

      • תשובות הבנק...
        אבי | 15/09/2010 10:17

        הי אבי,היינו בסניף הבנק. אפשר לומר שאין להם מושג לגבי החשבון הזה. מצאנו בביתנו את טופס פתיחת החשבון משנת 82... קשה לדעת מהנייר הזה פרטים...הבנק שלח בשנים האחרונות עדכונים לכתובת ישנה, אף על פי שבמחשבי הבנק קיימת הכתובת המעודכנת של אבי - שהוא גם אחד מבעלי החשבון. הבנק שלח עדכונים אוטומאטיים במשך 20 שנה לכתובת לא פעילה, ולא היתה תנועה בחשבון מעולם.כמו כן, הכסף הועבר לפיקדון מינימאלי עם ריבית אפסית.לא קיבלנו תשובות לשאלה - מדוע הבנק מצא דווקא עכשיו את הכתובת של אבי - הרי הוא אחד מבעלי החשבון ושם קיימת כתובת מעודכנת. לפקיד בבנק וגם למנהל הסניף אין מושג. לטענתם.לדעתנו הבנק יכול היה מזמן למצוא אותנו - הרי הוא עשה זאת כעת.מה דעתך?