בנקאות - סיום/ביטול מסגרת האשראי ללא הודעה מהבנק

  • ביטלו לי את מסדרת העו"ש שלא בידיעתי האם זה חוקי ?
    אסי | 02/08/2010 20:11

    שלום.בבנק שבו מיתנהלים חשבונותיי וחשבונות בניי מישפחתי ,היום היתברר לי בעת שיחה עם בנקאי טלפוני שהמיסגרת שלי מבוטלת(13 אלף ש"ח) ואני בחריגה של 13 אלף ש"ח ,כשצילצלתי לבנק הסבירו לי שזו ההנחיה של בנק ישראל , להעריך מחדש בכול חצי שנה את מסגרות העו"ש .העינין הוא כזה לא הודעו לי ,השבוע נולדו לי תאומים ובמידה ואצטרך להביא כסף ליסגור את יתרת החובה מהרגע להרגע , זה יפגע ביכולות שלי ליגאוג להם לצורכייהם . כמו כן - יש לי הלוואה שאת החזרה אני מחזיר באופן קבוע ,והכול בסדר אבל ,אם לא יחדשו לי את המיסגרת ההלוואה לא תרד, ואני יכול להיכנס לפיגור. האם יש לי סיבה טובה ליתבוע את הבנק שכן אף ברגע זה אני משלם ריבית חיריגה על יתרת החובה .אני כותב ושואל אם כדאי לי ליתבוע את הבנק שכן אי ידיעתי גורם לי ללא מעת קשיים כרגע .יתרה על כך , ניראה לי שלמיסגרת שלי יש עוד זמן?האם יש לי עילה לתביעה ...?

    • בנקאות - סיום/ביטול מסגרת האשראי ללא הודעה מהבנק
      עו"ד אבי זילברפלד | 02/08/2010 21:46

      שלום רב, מסגרת אשראי תמיד מוגבלת בזמן, ולפיכך, טרם שתרוץ לתבוע, עליך לקרוא את בקשת האשראי שאושרה לך בפעם האחרונה, ולבחון מה היה המועד המוסכם באותה בקשה. אם התברר כי הבנק לא ביטל אלא היא הסתיימה בהתאם למוסכם - ברור שאין לך עילת תביעה, ועליך לפנות לבנק ולנהל מו"מ לשם חידוש מסגרת האשראי. אם יתברר כי הבנק אכן ביטל לך את המסגרת בתוך התקופה המוסכמת, הרי שעל פניו יש לך עילת תביעה טובה. אכן, בתנאים מסויימים הבנק רשאי לעשות כן, אך חובה עליו לתת על כך הוגעה מראש ללקוח ע"מ שיתארגן. לקריאת מידע נוסף בענין אתה מוזמן לעיין במאמר: אתה – הבנק ו"ברז" האשראי בכתובת: http://www.zilberfeld-law.ybay.co.il/OpenIsuk.aspx?a=95 בברכה זילברפלד אבי , עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • ביטול מסגרת אשראי
        עו"ד אסף מירוז | 03/08/2010 01:28

        על הבנק חובה לתת לך התראה זמן סביר מראש. אם אין בכוונתו לחדש לך את מסגרת האשראי. בהנחה שמה שאתה כותב נכון, נראה שהבנק נהג כלפיך לא כשורה. יחד עם זאת, איני בטוח שכדאי להגיש תביעה. על מנת לגבש דעה, חשוב להבין פרטים נוספים ואת השיקולים הלא משפטיים שלך. כמו, האם אתה רוצה להספיק לעבוד עם הבנק הזה וכו'? בהצלחה.