בנקאות - תביעה כנגד בנק למשכנתאות

  • סירוב בנק למתן משכנתא לאחר אישור עקרוני - נזק נגרם
    אבי יוסף | 11/07/2010 15:28

    לאחר שתי פגישות בבנק למשכנתאות בהן ניתנו כל המסמכים הדרושים, ולאחר שהדבר הועבר לאישור, נאמר לי שהבנק יסכים למשכן את ביתי (שהיה חף מכל שיעבוד ו/או משכנתא) ובתמורה תינתן לי הלוואה בגובה 60% מערך ביתי שיוערך ע"י שמאי הבנק כ"הלוואה לכל מטרה". ההלוואה שהצטרכתי היתה לצורך עסקי (הלוואה בריבית לאדם אחר) והבנק אף יודע על כך. כשאמרתי לפקידה מה מטרת ההלוואה, היא אמרה שבדר"כ הבנק לא נותן אך בגלל שאני לקוח בסניף המשוייך לבנק ההמשכן ואני לקוח בבנקאות פרטית ההלוואה תאושר והיא "לא צריכה לדעת מזה".הבית שעתיד היה להיות ממושכן מפוצל לשתי יח"ד, זאת הודעתי לפקידה ואף הבאתי לך העתקים של שני חוזי שכירות כדי להראות הכנסה נוספת אשר אמורה היתה להקל על מתן ההלוואה. נקבע שגובה ההלוואה תהיה בגודל של 60% בריבית פריים. כל שנותר לי היה להביא נסח טאבו (באותה עת ביתי היה בתהליכי רישום בטאבו מאת החברה המשכנת. כיום הוא רשום באבו.) ושומה מאת שמאי הבנק ולקבל את ההלוואה בתנאים דלעיל. אישררתי את עצם מתן ההלוואה בתנאי שאמציא את נסח הטאבו בלבד עם הפקידה שענתה בחיוב. חתמתי על זכרון דברים בשל מידע זה עם קנס של 150,000 ש"ח אילו לא אמצא את הכסף בזמן ללווה. כשבאתי לקבוע עם שמאי הבנק ולתאם ען שני השוכרים נאמר לי על ידו במיידית שהבנק הספציפי הזה לא נותן משכנתא על דירות המפוצלות. בנקים אחרים למשכנתאות לא מקפידים על כלל זה. כשפניתי לבנק שלי הוא אישר דבר זה וסירב לתת לי משכנתא! 1. לא מצאתי בשום מקום את הנוהל הפנימי של הבנק שמצהיר על כך שאינו נותן משכנתא על דירות מפוצלות. 2. בשום שלב הפקידה לא יידעה אותי על כך מיזמתה. 3. כשאמרתי לה שיש לי שני דיירים בבית ואף הבאתי לה שני חוזי שכירות בהן מצויין בפירוש שהדירה מפוצלת, היא לא מצאה לנכון ליידע אותי על כך. 4. בנקים אחרים למשכנתאות אליהם ניסיתי ללכת לקבל משכנתא סירבו היות שהמטרה היא למטרה עסקית. (כאמור הבנק למשכנתאות אישר לי זאת כי אני לקוח שלהם בלבד). 5. הגיע המועד להלוואה ואני לא עמדתי בו והלווה פרע את השק ע"ס 150,000 ש"ח. 6. לא ניתן לי מסמך שכתוב בראשו "אישור עקרוני" אלא נאמר לי בע"פ ואני קיבלתי הפניה לשמאות לפני מתן הלוואה. האם אני יכול לתבוע את הבנק לפי עקרון ההסתמכות.

    • בנקאות - תביעה כנגד בנק למשכנתאות
      עו"ד אבי זילברפלד | 11/07/2010 21:31

      שלום רב, ככל שתשכנע את ביהמ"ש שהבנק ידע או היה עליו לדעת שמדובר בדירה מפוצלת, יש לך עילת תביעה. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות