בנקאות - הגדלת חיוב הוראת קבע מחמת חוב

  • לבדיקת כשרות הקשר בין בנק מזרחי טפחות בע"מ לחברת
    מ.בן עמי | 19/06/2010 10:59

    אני פונה אליך מפני שאני מרגיש שזכויותיי כאזרח נרמסות ברגל גסה ע"י גופים גדולים שלעניות דעתי מרוב להיטות לגזול את כספי עוברים על החוק . בשנת 2005 ביצעתי באמצעות טפחות ביטוח 2 פוליסות ביטוח אגב משכנתא בחברת כלל ביטוח מבנה וביטוח חיים. במהלך שנת 2006 פניתי אליהם בבקשה לבטל את הביטוחים . בקשות רבות שנתקלו בחומת בירוקרטיה בצורה הן מצד טפחות הבנק והן מצד חברת הביטוח (זה נושא לבירור של גופים אחרים) . בסופו של יום הביטוח בוטל ושמחתי שאני משתחרר מטפחות ביטוח . להפתעתי כעבור 3 שנים ב 10/2009 קיבלתי מכתבים מבנק טפחות שכותרתם "חיוב הלוואה בגין אי כיבוד הוראת קבע לביטוח " במכתבם הם טוענים שבהתאם לתנאי ההסכם רשאי הבנק במקרה שלא אשלם את הפרמיה לביטוחי החיים והנכס לשלם במקומי ולחייב את חשבון ההלוואה בסכום הפרמיה סה"כ חיוב של 2022 ₪ . לאחר ששלחתי למנכ"ל טפחות מר יונס מכתב חריף בנושא חזרו אלי מחברת הביטוח והתברר שמדובר על כספים משנת 2006 שלטענת חברת הביטוח טפחות שכחו לחייב אותי ולא כספים שנמנעתי מלשלמם ושאותם 2022 ₪ הפכו להיות 639 ₪ . בסופו של יום ,לאחר שהתנגדתי בתוקף לשלם שכן לטענתי אין אני חייב להם מאומה, ואף הצעתי להם לתבוע אותי הודיע לי בנק טפחות במכתבו מיום 03/01/10 שכותרתו "גבית הפרשי תשלום בהלוואה " שלאחר בדיקת חשבוני עולה כי הצטבר לחובתי סכום של 643.77 ₪ ובכדי לא להטריח אותי לסור לבנק להסדיר את החוב הם יגדילו את התשלום החודשי ... ולמעשה חייבו אותי בהוראת הקבע של המשכנתא בסכום הרשום מעלה. אם החוק טרח והפריד בין הבנק וחברת הביטוח שלו איך יכול להיות שהם עדיין מתנהלים ומתנהגים כחברה אחת? הייתכן ? האם הם עוברים על החוק ? האם דרך פעולתם המשותפת של בענייני אין בה משום עבירה על החוק ?האם ביכולתם החוקית להגן אחד על השני ולגבות כספים שנויים במחלוקת בתואנות כאלה ואחרות? האם לאחר שטפחות הבנק והביטוח הופרדו בכוח החוק, אם החוק טרח והפריד בין הבנק וחברת הביטוח שלו איך יכול להיות שהם עדיין מתנהלים ומתנהגים כחברה אחת? מי הרשות שאמורה לטפל בי :הממונה על ההגבלים העסקיים? המפקח על הבנקים או הביטוח ? הרשות להגנת הצרכן ? האם יש מקום לתביעה ייצוגית ?

    • בנקאות - הגדלת חיוב הוראת קבע מחמת חוב
      עו"ד אבי זילברפלד | 20/06/2010 16:39

      שלום רב, אין מקום לתביעה יצוגית. הגוף המטפל בענין הינו המפקח על הבנקים. בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות