בנקאות - חוו"ד של בנק מתחרה

  • חוות דעת של בנק
    אודי | 07/06/2010 20:44

    האם חוות דעת של בנק אחר מתחרה שיתן לבעל דין שבאותם נסיבות של הנתבעת לא היה ניתנת לה הלוואה בשל אותם נסיבות. דהיינו ישנו מקרה של ניסיון להוכיח נגד בנק מסויים רשלנות במתן הלוואה ומתן ריביות גבוהות, לנתבעת יש קושי רב להביא חוות דעת מקצועיות של מומחים בנקאיים בשאלה לעיל. ולכן ישנה מטרה לפנות לבנק מתחרה שיתן חוות דעתו בשאלה קודם אשאל האם בנק מתחרה אכן יתן חוות דעת שכזו, והאם יש לה משקל בבימ"ש?

    • בנקאות - חוו"ד של בנק מתחרה
      עו"ד אבי זילברפלד | 08/06/2010 11:27

      שלום רב, איני סבור שבנק יוציא "חוות דעת" בנושא, ואף אם יוציא, ספק רב אם יהא לה משקל, כי ככל שייכתב בה הינו כי אותו בנק סבור כך. אין זו חוו"ד מומחה ביחס לכלל המערכת הנקאית. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • שאלה נוספת.
        אודי | 09/06/2010 15:41

        תודה, אני אשאל שאלה אחרת על בסיס תשובתך. איזה מומחה יש להביא (מה שמו המקצועי) ע"מ שיתן חוו"ד משפטית בכול הקשור למתן הלוואה ברשלנות של הבנק, ובריביות גבוהות? והאם בפרקטיה מביאים חוו"ד שכזו ע"מ להוכיח רשלנות של הבנק, ומהי משקלה של חוו"ד מומחה כזו?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 09/06/2010 15:44

          שלום רב, אני מנוע מלהמליץ על מומחה זה או אחר. עליך לחפש מומחה המתמחה בבדיקת/בקרת חשבונות בנקים. אין ספק שככל שהנך טוען לרשלנות, מוטלת עליך החובה להוכיחה, והדרך הנכונה בנסיבות אלו הנה , בד"כ, ע"י מומחה. לענין משקל חוות דעתו, הדבר תלוי בהתרשמות ביהמ"ש מהמומחה. לעיתים המומחה "בונה" את התיק, ולעיתים הוא הורס. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות