בנקאות - חייב מוגבל חמור - האם סוגרים לי את החשבון

  • חשבון מוגבל חמור
    נטלי | 25/05/2010 23:11

    יש לי שאלה אם יש לי חשבון גם בבנק הדואר וגם בבנק לאומי, ואני מוגדרת ע"י הוצאה לפועל מוגבל חמור האם סוגרים לי את החשבון? לוקחים לי את הכרטיס חיוב בבנק הדואר ? למרות שהוא לא באמת אשראי זה חשבון ללא מינוס אם התשובות הם כן , אך אני אמורה להתנהל לשלם שכר דירה וכו,,, ועוד שאלה חשובה , נשארתי בבית לטפל בילדים שלי ורציתי לקחת עוד ילד ולפתוח עוסק זעיר האם זה אפשרי? סליחה שזה ארוך ותודה על תשובה מקצועית

    • בנקאות - חייב מוגבל חמור - האם סוגרים לי את החשבון
      עו"ד אבי זילברפלד | 27/05/2010 18:52

      שלום רב, הגדרתך כ"חייב מוגבל חמור" בהוצל"פ לא יגרום לסגירת החשבונות שלך. לא תוכלי לפתוח חשבון חדש, ולא תוכלי למשוך שיקים מהחשבונות הקיימים. אין מניעה להמשיך ולעבוד עם החשבון ביתרת זכות. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • הבהרה דחופה
        נטלי | 28/05/2010 23:53

        ראשית תודה על תשובתך, אבל יש פה קצת סתירה בתשובה ואני מבולבלת, מצד אחד כתבת שיסגרו לי את כול החשבונות ומצד שני שאני יכולה להמשיך לעבוד עם בחשבון יש זכות , אתה יכול להסביר למה הכוונה ?לא הבנתי ומה לגבי עוסק זעיר?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 29/05/2010 21:50

          שלום רב, נא עייני שנית בתשובתי. לא כתבתי שיסגרו לך את החשבונות, אלא רק שלא תוכלי לפתוח חשבון חדש. אין כל משמעות לסוג העוסק בסוגיית שיקים ללא כיסוי. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • ומה עם עוסק זעיר?
        נטלי | 29/05/2010 00:12

        ראשית תודה על התשובה המהירה ,שאלתי בעבר ונענתי תשובות שונות וזה ממש בילבל אותי רציתי לדעת מה לגבי עוסק זעיר אם אני לוקחת ילד הבייתה ומטפלת בו בכדי לחסוך עלויות של גן פרטי (אחרת המשכורת שלי לא תספיק לכלום) ולגבי כרטיס חיוב של בנק הדואר שעובד על מזומן אני מניחה שאן בעיה לפי תשובתך כי עו"ד אחר בפורום כתב לי שאם יש יתרת חוב בחשבון זה מעוקל ישר, לא הגיוני אם הגעתי להסדר תשלומים אך אני אחייה אם יעקלו כול יתרת זכות? תודה לך על התשובות כי אני כבר ממש מיואשת

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 29/05/2010 21:53

          שלום רב, אין קשר בין שיקים ללא כיסוי לסוג העוסק. הוא חל על כלל הציבור. עיקול תמיד ניתן לעשות, אף זאת בלי קשר להגבלת החשבון. העיקול בד"כ חל רק על יתרת זכות, ולא על מסגרת האשראי, ולכן - ככל שאת חוששת מעיקולים - הקפידי לפעול מתוך מסגרת האשראי, ולא מיתרת זכות. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות