הסדר חוב ואפשרויות אחרות

  • ערבות בילתי מוגבלת בסכום
    ירון | 20/05/2010 12:49

    בשנת 1988 חתמתי למישהי ערבות בילתי מוגבלת בסכום ביחד עם עוד 3 ערבים.הסכום דאז הינו כ 70000שקלים נכון להיום החוב הינו 1100000 שקלים . בעלת החוב לא משלמת אגורה אחת שחוקה בתיק וכמובן אף אחד מההערבים לא משלם.בזמנו ניסו לאתר אותי ולא הצליחו והתיק היה במעיין תרדמת .אני חייב לציין שבשנת 1993 דיברתי עם העורך דין המייצג את הבנק ונתתי להם הצעה לצאת מהתיק בתשלום של 40000שקל בחלוקה ל4 שנים.והם דחו את הצעתי. בתקופה האחרונה עם שינויי החוק הם הוציאו כנגדי איסור לרישיון נהיגה ואיסור לשימוש דרכון .מן הסתם חובה לציין שאין ברשותי שום כלי רב ושום נכס אני גרוש המרויח כ 5000 שקלים ומשלם כ 2500 שקל מזונות. הכול מתועד. אני מעוניין לפתור את הנושא הזה מול הבנק בהצעה של תשלום חד פעמי של 50000שקלים. יש לציין שאני בן 48 חולה סכרת לחץ דם כולסטרול. מה דעתך בנושא? סביר להניח שבחקירת יכולת אקבל לשלם להם סכום נמוך מאוד מה דעתך בנושא ?מה אתה מציע צריכה להיות דרך ההתנהלות מולם? האים כדאיי להתנהל דרך טיפול של עורך דין או לדבר ישירות עם העורך דין של הבנק.האים יש סיכויי לצאת מהסיפור הזה בסכום שכזה או להמשיך לחיות בהתעלמות מוחלטת ולתת לתיק להתנהל עוד 22 שנה בלי כול יכולת החזר מאף גורם שקשור לתיק. יש לציין ששניים נוספים מההערבים לא חיים בישראל ובעלת החוב עלומה ולא ברור היכן היא.ממתין לתשובה דחופה. תודה

    • הסדר חוב ואפשרויות אחרות
      אסף מירוז, עו"ד | 21/05/2010 00:30

      מבין הדברים שכתבת, אני מבין שהבנק תבע אותך ומנהל נכגדיך הליכי הוצל"פ. ישנם מספר דרכים להתמודד עם הבעיה, כולל אולי אפשרות של הליכי פשט"ר שמובילים בסופו של דר למחיקת החוב, בניגוד להליכי הוצל"פ, בהם החוב ממשיך להצטבר ולעולם אינו נמחק. יחד עם זאת, מתןך מה שכתבת, ובהנחה שזה החוב היחיד שלך, בדרך כלל, הדרך הטובה ביותר להסדיר אותו זה מו"מ עם הבנק. אין מניעה לעשות זאת לבד, אבל הסיכוי להצליח להגיע להסדר טוב עבורך לבד פחות בהרבה מאשר במצב בו אתה מיוצג או לפחות מקבל ייעוץ מעו"ד שמתמחה בבנקאות.

    • בנקאות - חוב לבנק - מו"מ
      עו"ד אבי זילברפלד | 21/05/2010 12:35

      שלום רב, לא ניתן לתת יעוץ פרטני ללא עריכת שיקוף מלא של יכולותיך, והתווית טקטיקה בהתאם למו"מ. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • תגובה לעוד זילברפלד ולעורך דין מירוז
        ירון | 21/05/2010 13:34

        שאלת השאלות היא האים על פי הנתונים שמסרתי ואני מגיע להתדיינות מול העורך דין של הבנק האים זה שאני מגיע עם עורך דין מייצג יגרום לצד התובע לחשוב אחרת ואז להתנהל אחרת ולהגיד משהו בסגנון שאים יש לך כסף לעורך דין אז סביר להניח שיש לך גם לשלם לבנק או עדיף ללכת לבד. בנוסף שאלה נוספת היגיע לי איסור שימוש ברישיון נהיגה ואיסור שימוש בדרכון וצו עיכוב יציאה שיכנסו לתוקף בקרוב מאוד. אני נמצא כרגע בחול ונשלחתי לעבודה של שבועיים במסגרת עבודתי בחברה וההודעות היגיעו לגרושתי אני אמור לחזור אחריי שההגבלות יכנסו לתוקף .האים בחזרה לארץ תהיה לי בעיה כלשהי האים משטרת הגבולות תעכב אותי או יאמרו לי את זה או שפשוט אני אעבור חלק.יש לציין שאין נגדי צו מעצר או צו הבאה פשוט עיכוב יציאה מהארץ שנוצר אחריי היציאה שלי מהארץ. ממתין לתשובתכם תודה

        • תמיד עדיף עו"ד
          עו"ד יוסי פפר | 23/05/2010 00:07

          כדאי ללכת עם ליווי צמוד של עו"ד אשר יעמוד על זכויותיך וימצא טעויות שהבנק עשה במהלך הדרך שאתה לא שמת אליהן לב (לדוג' - האם הודיעו לך על סכום החוב עת בהתאם לחוק לא ניתן היה לערוב ללא הגבלה בסכום?) והבנק יפחית אולי את החוב בעקבותיהן.. לגבי כניסתך לארץ - לפי מה שאתה מתאר להכנס לא תהיה לך בעיה.

        • אתה זקוק לשירות של עו"ד בדחיפות.
          אסף מירוז, עו"ד | 23/05/2010 02:33

          הכרחי שתתייעץ דחוף עם עו"ד שיבדוק את כל הפרטים הרלבנטיים. אם אין לך אפשרות לשכור עו"ד פרטי, רצוי שתפנה ללשכה לסיוע למשפטי. לדומגה, הסנקציות שננקטו נגדך הן סנקציות שבשיקול דעת. יכול להיות שאפשר לבטל או למתן אותן. גם לצורך הידברות עם הבנק או עם עו"ד שלו, הכרחי שתהייה מיוצג, ואינך צריך להתנצל על כך. גם חייבים בסכומים הרבה יותר גבוהים מיוצגים מול הנושים שלהם. לעניין כניסתך לארץ. ראשית, כל אזרח ישראלי רשאי להכנס לישראל כל זמן שהוא רוצה. ניתן לעצור אותו אם יש נגדו צו מעצר. אתה אינך פושע. לכל היותר, אתה חייב כסף לבנק. הצו אינו מונע את כנסיתך ואינו מהווה עילה למעצר. מאידך, הוא ימנע ממך לצאת מהארץ בפעם הבאה.