בנקאות - הבנק מכריח אותי לחסוך למרות שאני ביתרת חובה- מה לעשות ?

  • בנק הפועלים מחייב אותי להפריש לחיסכון
    ארז | 20/05/2010 09:19

    בעקבות מינוס גבוה הציע לי הבנק הלוואה ללא ערבים. ההלוואה בריבית מטורפת של פריים+12.8% ובכ"ז אני עומד בהחזרים. הבנק שיעבד להלוואה חיסכון בהפקדה חודשית שהיה לי. בצר לי הסכמתי, למרות שאם הייתי חושב בבהירות הייתי מושך את החיסכון ולוקח הלוואה קטנה יותר.. היום מאלץ אותי הבנק להמשיך ולהפקיד לחיסכון 1,000 ש"ח בחודש, למרות שאני עומד בהחזרי ההלוואה ולמרות שאני במינוס גבוה של 15,000 ש"ח. זה לא הוגן!! האם מותר לבנק לחייב אותי לחסוך כשאני במינוס שכזה ולא יכול לעמוד בתשלומים אחרים בגין כך?

    • בנקאות - הבנק מכריח אותי לחסוך למרות שאני ביתרת חובה- מה לעשות ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 20/05/2010 10:26

      שלום רב, התנהגות הבנק כמתואר על ידך הנה בלתי חוקית. זכותך להפסיק ההפקדה לחיסכון. ככל שאתה יכול לפרוע החיסכון, עשה זאת ותחסוך לעצמך ריבית ניכרת. אם הבנק יערים קשיים - פנה בתלונה למפקח על הבנקים. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • גם הריבית P+12.8% מנוגדת לחובות שחלים על הבנק לפי
        אסף מירוז, עו"ד | 21/05/2010 00:35

        דיני החוזים ובמיוחד דיני בנקאות עם דגש על חובת האמון של בנק כלפי לקוח שלו. חשוב שתקפיד לתעד את הקשר שלך עם הבנק כולל שיחות בע"פ. רצוי שתקל ייעוץ מעו"ד שמתמחה בדיני בנקאות

      • ערב לא מוגן
        נטלי | 21/05/2010 16:47

        הבנק נמצא בנתב"ג אני נסעתי לחתום שם , והם שלחו את המסמכים לבנק הפועלים ברעננה , לשם היא הגיעה מול פקידה שהחתימה אותה לא דיברו איתנו בכלל על סוג הערבות רק שהיא ערבה וזהו, תלושי משכורת ואם היא מתאימה או לא במעמד החתימה זיהו אותה עם תעודת זהות והחתימו אותה האם כדאי להעלות את הנושא מול הבנק ולנסות לבטל ערבות? אני לא מכירה שום עורך דין בתחום ולמען האמת ממש לחוצה כלכלית כרגע אי אפשר באופן עצמאי?