בנקאות - לקוח מוגבל מיוחד מחמת הכרזת ראש ההוצל"פ

  • שאלה דחופה
    נטלי | 18/05/2010 22:24

    שלום, יש לי שאלה קצת מורכבת , הסתבכנו בחובות של 300000 בערך שפרושים על 3 בנקים ורובם זה הלוואות, מינוס וכרטיסי אשראי, פיספסנו כמה תשלומים פנינו לבנק והגענו להסדר עם 2 בנקים ואנחנו משלמים בהלוואות 4100 ש"ח בחודש + 600 ש"ח חוב לחברת אשראי ונשאר עוד בנק אחד שיש בו הלוואה _ מינוס 115000 ש"ח ( חלק מהחוב הכללי כמובן) פנינו לבנק והסברנו להם מה המצב גם פרענו חיסכון של 10000 ש"ח והם רוצים הסדר של 1600 ש"ח ל 10 שנים ועם כול ההתחיבויות שיש לנו לא נעמוד בזה, אני מנסה להגיע איתם להסדר של 500 ש"ח השאלה שלי היא בעצם מה קורה אם הם תובעים אותי זה מגיע להוצאה לפועל ( אן ערבים על החשבון הנ"ל בהשואה לחשבון השני) ואני מן הסתם אצטרך פריסת תשלומים רחבה יותר, חקירת יכולת וכו,,, הבנתי שזה יהפוך אותי למוגבלת בחשבון, מה קורה עם הבנק שבו אני משלמת את החשבון גם שם אני אהיה מוגבלת? ההלוואה על השם שלי למרות שכול החשבונות משותפים האם גם בעלי יהיה מוגבל ואם לא הוא יוכל לפעול בחשבון המשותף שהכול על שמו? לא כולכך מבינה מה זה מוגבל אי אפשר לתת גם הוראת קבע אני גרה בשכירות אך אני אמורה לשלם שכירות?

    • בנקאות - לקוח מוגבל מיוחד מחמת הכרזת ראש ההוצל"פ
      עו"ד אבי זילברפלד | 20/05/2010 10:34

      שלום רב, אכן, ראש ההוצל"פ מוסמך להכריז על החייב כלקוח מוגבל מיוחד. דין לקוח מוגבל מיוחד כדין לקוח מוגבל חמור, כלומר:נשללת ממנו הזכות למשוך שיק מאף חשבון. ראש ההוצל"פ רשאי להורות שההגבלתה תחול רק על החייב ולא שותפו לחשבון. חייב מוגבל רשאי לחייב את חשבונו בהוראות קבע, וככל שיש בחשבון יתרת זכות (או מסגרת אשראי) , הבנק מחוייב לכבד הוראות קבע אלו. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • הבהרה - עצה עקב התפתחות
        נטלי | 20/05/2010 23:20

        תודה על התשובה , לאור התפתחות מול הבנק יש לי שאלה כמו שכתבתי הבנק הסכים להגיע להסדר , היום הודענו להם שנקבל את הצעתם וניקח את ההלוואה למרות הריבית הגבוהה אבל פתאום הם הערימו קשיים , הם רוצים ערבים להסדר ואם לא אז זה בלתי אפשרי השאלה שלי א, הפיכת מינוס + פרעון כרטיס אשראי להלוואה זה משהו ששמעתי שהרבה בנקים עושים לא ערבים האם אני טועה ? האם אוכל לטעון אם וכאשר יתבעו אותי - בכתב הגנה שלי נגד הבנק שניסיתי להגיע להסדר והם סיקלו אותו? ב יש עוד הלוואה בבנק שאמא שלי ערבה עלה של 100000 והם אמרו לי שם יכולים לדרוש ממנה לשלם לאלתר , ששאלתי על חוק הערבות הם אמרו שזה לא תופס כי היא לא ערב מוגן , היא ערבה יחידה על ההלוואה לא הוסבר לנו שום דבר כזה במעמד החתימה , אני צריכה הסבר למה הם מתכונים והאם הם יכולים להתנהג ככה? האם כדאי לכתוב מכתב רשמי לבנק (יש כבר 2 ששלחתי) ולציין שהם מסרבים להסדר ? ומערימים סתם קשיים?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 21/05/2010 12:40

          שלום רב, אכו, יש בנקים שאינם דורדים ערבים,אך הדבר לא תלוי בך, אלא ברצון הבנק, וזכותו לקבוע את התנאים. אם את יכולה לקבל תנאים טובים יותר בבנק אחר - פני לשם, קחי הלוואה וכסי בהתאם את החוב כאן. תנאי הבנק למתן אשראי אינם נחשבים, בד"כ, ללחץ בלתי הוגן וסירובו אינו מהווה סיכול. לגבי אמך - ההבדל המהותי בין סוגי העברים הינו מועד התביעה גנגדם. בערב יחיד ככל שאינך עומדת בהחזר ההלוואה, הבנק רשאי לתבעה.אם לא הסבירו מעמדה בעת חתימתה על הערבות, יתכן וניתן לבטל הערבות. יש לפנות ליעוץ לעו"ד המתמחה בתחום, שישמע כל העובדות, ויחווה דעתו בהתאם. ביחס למכתב - להערכתי זה רק יקשה ולא יעזור. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות