בנקאות - השקעת כספים המצאים בחשבון רדום

  • השקעה במנית ללא רצוני
    מיטל | 11/05/2010 18:23

    יש לי בעו"ש סכום כסף אשר לא נגעתי בו מעל שנתיים, לפני מספר ימים קיבלתי הודעה שאני במינוס גדול. כאשר התקשרתי לבנק נאמר לי כי הם השקיעו את הכסף במניות למרות שלא ביקשתי או הסכמתי לכך. לטענתם הדבר חוקי.. האם ניתן לעשות דבר כזה??? הדבר גורם לי להפסד כספי גדול!

    • בנקאות - השקעת כספים המצאים בחשבון רדום
      עו"ד אבי זילברפלד | 11/05/2010 22:15

      שלום רב, צו הבנקאות (פיקדונות ללא תנועה), מתיר לבנק להשקיע כספי פיקדון ללא תנועה לפי ההוראה האחרונה שקיבל מבעל הפיקדון . ככל שלא הורית כאמור, פעולת הבנק נעשתה לכאורה שלא כדין. "פקדון ללא תנועה" הינו כל פקדון, בין במטבע ישראלי ובין במטבע חוץ, שלגביו עברו עשרה חדשים מהיום שנתקבלה ההוראה האחרונה מבעל הפקדון. יודגש, כי הוראות פקודת הבנקאות מחייבת את הבנק ליצור קשר עם בעל פקדון ללא תנועה סמוך למועד פרעונו של הפקדון, ע"מ למנוע תופעות של השקעת הכספים ע"י הבנק ולא ע"י הלקוח. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • המשך לשאלה
        מיטל | 11/05/2010 22:33

        האם הדבר אותו דבר בכסף שנמצא בעו"ש?

        • המשך תשובה - השקעת כספים בחשבון רדום
          עו"ד אבי זילברפלד | 11/05/2010 22:48

          שלום רב, אין בצו הבנקאות הגדרה ל"פקדון", ועל פניו הוא כולל כל יתרת זכות ללא תנועה בחשבון. אגב, אוסיף לתשובתי כי, ככל שהלקוח לא נתן כל הוראה איך להשקיע את כספו, בארבע השנים שקדמו להשקעה ע"י הבנק, אזי יש לבנק 6 אפשרויות שונות כיצד להשקיע את הכספים. ככל שמדובר ב"פקדון במטבע ישראלי, לזמן שאינו קצוב" - הגדרה המתאימה ליתרה בעו"ש - על הבנק להפקיד כדלקמן:- אם היתרה הנה עד 5,000 ש"ח - בפקדון לא צמוד ל- 6 חודשים. אם היתרה מעל 5,000 ש"ח - עליו להשקיע הכסף במלוות צמודות מדד. רק אם הכסף שבחשבון הינו פקדון בניירות ערך - הוא זכאי לשמור אותם. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

          • אז האם הדבר חוקי?
            מיטל | 11/05/2010 23:21

            רשמת: " אם היתרה מעל 5,000 ש"ח - עליו להשקיע הכסף במלוות צמודות מדד." האם הדבר אומר שלבנק מותר להשקיע את כספי במניות ללא קבלת אישור ממני או ללא הודעה על כך? ואם הדבר אפשרי והפסדתי כסף רק בעקבות השקעה זו (כפי שקרה) האם על הבנק להחזיר לי את הכסף?

            • המשך תשובה
              עו"ד אבי זילברפלד | 12/05/2010 18:16

              שלום רב, על פניו, התנהגות הבנק אינה תקינה. עם זאת, לא ניתן לתת חוו"ד אמינה מבלי לשמוע את כל העובדות ולראות מסמכים רלוונטיים. אם הנזק מצדיק זאת, מציע שתפני להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות