בנקאות - שיקים שלא הגיעו לידם

  • שיק שלא הגיע ליעדו
    רחל | 04/05/2010 14:18

    שלום לאבי אסביר עצמי בנקודות שלא הובנתי. השיקים הופקדו בידי מנהלת המקום, ולא בבנק, לכן אין לי טופס הפקדה, שני הספחים שבפנקסי הם העדות היחידה להגנתי, אמנם השיקים הם לתאריך 24/4/2010 ו - 24/5/2010 ז"א שכרגע השיק הראשון מבוטל כבקשתם אותי, נו, ואז מה?, יושבת בחיבוק ידיים עד לדורש השיק? ואם יופיע רק בעוד חודש או חודשיים? נכון לעכשיו אני בקשר אם הבנקאית שלי לראות באם יש דורש לשיק אם לאו, וכל פעם אומרת שלא, עד מתי אמתין לדורש השיק? השאלות החשובות שלי: מה צריך לקרות בימים אלה. כרגע הם "שקטים" כאילו, זה השקט שלפני תביעה מעו"ד, או בגלל שכתבתי להם בפקס שחובת הנפקת הקבלה חלה עליהם, גם אם לא בקשתי זאת ברגע התשלום. רוצה לציין שרעדו לי הידים מפחד כשכתבתי להם פקס שכרגע עליהם להמתין יחד איתי (כי אין ברירה אחרת, ותקן אותי אם יש) בסבלנות עד לדורש השיק, אבל מה קורה באם ההמתנה תארך זמן רב אני רוצה תשובות אם אפשר שלא במילים משפטיות, אלא פחות או יותר בשפת אדם מן הישוב שאוכל להבין, השכלתי היא ס"כ שמונה שנות עממי אז נא להתחשב בעובדה זו!. בתודה רחל

    • בנקאות - שיקים שלא הגיעו לידם
      עו"ד אבי זילברפלד | 06/05/2010 21:40

      שלום רב, כפי תשובתי הקודמת , אני שב ומציע כי תפני להתלונן במשטרה. את עלולה להיות במצב שצד ג/ (מי שקיבל השיק) ידרוש ממך לשלם אותו, ואז תוכלי להראות,לפחות, שהלכת למשטרה. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות