בנקאות - ביטול מוגבלות בחשבון קטין

  • חשבון שהוגבל - קטין
    יתיר | 02/05/2010 13:05

    שלום, שמי יתיר, ואני קטין, חשבוני הצעיר הוגבל בעקבות עשר צ'קים שחזרו. כעת אין באפשרותי לפתוח חשבון בבנק אחר. יש ברשותי חוב על סך 900 שקלים הנובע מעמלות שקים ועמלות מכתבים שנשלחו אל ביתי. הנושא הוא כזה, נרשמתי למכון כושר לפני כשנה, ביקשתי מהבנק פנקס שקים בעודי בן 16, מסרתי את השקים למכון הכושר במסגרת חוזה שנחתם, לפי דעתי החוזה אינו חוקי, משום שבחוזה יש סעיף שההורים חייבים לחתום על מנת שאני אוכל להשתתף במכון הכושר, הוריי לא חתמו בחוזה עד עצם היום הזה. עוד חודש אהיה בן 18, ואתגייס לצבא, אני מפחד שהמשכורת הצבאית תלך לשווא. אני חייב לציין שאת 10 השקים האחרונים שחזרו לי ביטלתי מראש, והם המשיכו לחזור למרות הכול, כאשר פניתי לבנק שלי (לאומי) למה הם המשיכו לגבות ממני עמלות ולהחזיר שיקים למרות שביטלתי הם השיבו לי שהיה עליי להפקיד כסף בבנק על מנת שהשיקים המבוטלים יהיו מבוטלים, הבהרתי להם שלא ידעתי על הנושא, ושכאשר ביטלתי את השיקים לא אמרו לי שעליי להפקיד כסף על מנת שהשיק המבוטל יבוטל כאשר ינסו לפדות אותו, אני, קטין, באתי לבנק על מנת לבטל את השיקים הללו בהנחה שאני מבטל את השיק, "ביטול שיק" - פשוטו כמשמעו, באתי לבטל את השיק ויצאתי, הייתי בטוח שהוא מבוטל, כרגע הם מגבילים אותי? אם היו מודיעים לי בעת הביטול שעליי להפקיד כסף הייתי עושה זאת. נכון לעכשיו חשבוני מוגבל, ועוד עם חוב של כ900 שקלים, ואני עדיין קטין מתחת לגיל 18, אסור לבנק ישראל שקטין יכנס לחוב אפילו לא לשקל, במצב שלי זה 900 שקלים וזה חמור מאוד. מה עליי לעשות על מנת להסיר מעליי את המגבלה המרה הזאת? אני מודה לכם! יתיר.

    • בנקאות - ביטול מוגבלות בחשבון קטין
      עו"ד אבי זילברפלד | 02/05/2010 17:22

      שלום רב, הדרך לביטול מוגבלות הנה ע"י פניה לבית המשפט, ככל שטרם חלף המועד מאז קבלת ההודעה על ההגבלה. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות