תוך 20 יום להגיש בקשה מנומקת + תצהיר

  • חשבון מוגבל
    דפנה | 30/04/2010 12:24

    שלום רב,לי יש חשבון משותף לי ולבעלי מזה כ-7 שנים בבנק לאומי עם 2 משכורות נאות כל חודש,עד לפני 10 חודשים חשבוננו התנהל בצורה תקינה וללא שום בעיה,ביולי האחרון נכנסנו לבית חדש שרכשנו ואיתם ההוצאות הנלוות כתוצאה מרכישת הדירה,לצערנו הרב החליפו את הפקידים כולל את מנהל מחלקת עו"ש,והם החליטו שלא מתאים להם ההתנהלות שהייתה לנו בחשבון,ושינו לנו דברים שגרמו לנו להסתבך ולהדרדר הורידו לנו ב-10000 ש"ח את מסגרת האשראי דבר שהכניס אותנו כל חודש לחריגות בחשבון ולהחזרות של צקים,לפני מספר ימים חזר לנו הצק ה10,למרות שהופקד כסף בחשבון באותו היום של החריגה והבנק ראה את ההפקדה מבחינתם זה לא משנה,הם החליטו "להתלבש" עלינו ופשוט למוטט אותנו לאחר תחנונים למנהלת העו"ש הצ'ק בוטל,למחרת 28/04 היו אמורים לרדת 2 צ'קים נוספים שהכניסו אותנו לחריגה של 1050 ש"ח,רציתי מהר להפקיד את הכסף ב08:00 בבוקר עוד לפני שהסניף בכלל נפתח 1000 ש"ח ונשארנו בחריגה של 50 ש"ח ובכל זאצ הצק שהוצג בחשבון לתאריך 28/04 בסך 425 ש"ח חזר וזה גרם לנו להיות מוגבלים בחשבון בגלל שזהו צ'ק אחרון,לצערי גיליתי את זה היום יום שישי והסניף סגור ואין לי עם מי לדבר השאלה אם יש לי אפשרות לערער על הצ'ק הזה ולהציל את החשבון מהגבלה,לטענת אותה מנהלת נמאס לה מהצורה שבה אנו מנהלים את החשבון ושזה ברור לה שאם לא היום אז מחר נהיה מוגבלים,אשמח אם תוכלו לייעץ לי על עו"ד שמתמחה בדיני בנקאות בתשלום כמובן תודה. למידע נוסף: חשבון מוגבל

    • תוך 20 יום להגיש בקשה מנומקת + תצהיר
      oscars | 30/04/2010 22:49

      מומלץ לפנות לעו"ד שעוסק בבנקאות

      • חשבון מוגבל
        דפנה | 01/05/2010 13:41

        תודה קודם כל שחזרת לפנייתי, בכל מקרה אני מתכוונת לפנות לעו"ד אך למי אני אמורה להגיש את התצהיר עם הנימוק לבנק או לבית משפט?

        • לבית המשפט, כמובן.
          oscars | 02/05/2010 08:21

          תפני לעורך דין. הוא יידע מה לעשות. במידה וימצא עילות למחיקת אחד השיקים ממניין השיקים שהוחזרו - ההגבלה תבוטל (אבל עדיין יהיה עלייך להיזהר שלא יחזירו שיק נוסף - כי אז ההגבלה תחול מחדש)

          • חשבון מוגבל
            דפנה | 02/05/2010 10:41

            שאלה נוספת לי אלייך כרגע במהלך השבועיים הקרובים,עד שאגיש תצהיר לבית המשפט וכמובן שאפנה לעו"ד צ'קים שירדו מחשבוני יכובדו במהלך הזמן הזה כל עוד אין חריגה בחשבון או שמרגע זה שום צ'ק לא יכובד,מדובר על צ'קים שניתנו בעבר דחויים לחודש הזה. ודבר נוסף האם אפשרי כרגע לפתוח חשבון בנק אחר ולהזמין משם פנקסי צ'קים ולהתנהל רגיל או שתהיה לי בעיה,ברגע שהסימון יופיע להם?

            • כרגע אתם מוגבלים. לא תוכלו לפתוח חשבון חדש
              oscars | 03/05/2010 15:02

              אם יש לכם חשבון נוסף, אפילו לא כל כך פעיל, ניתן להשתמש בו. אבל לשים לב: אם גם הוא הופך להיות מוגבל יהיה מדובר בהגבלה "בנסיבות מחמירות" לשנתיים. לא כדאי להיכנס לסאגה הזו. יש להזהר. במידה ותפנו לבית המשפט וזה יסיר את ההגבלה - תוכלו לפתוח חשבון אחר.

    • בנקאות - חשבון מוגבל
      עו"ד אבי זילברפלד | 02/05/2010 17:28

      שלום רב, על פניו נראה כי יתכן וכדאי להגיש בקשה לביטול המוגבלות. מוצע כי תפני ליעוץ לעו"ד המתמחה בתחום. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות