בנקאות - אישור משכנתא

  • משכנתא
    אורית | 28/04/2010 00:47

    שלום רב קיבלתי היום אישור עקרוני למשכנתא מהבנק. מכיוון שאחוז המימון עומד על 75% המתנתי לאישור מהיועץ המחוזי. נאמר לי שמדובר רק באישור עקרוני ושהבנק יבצע בדיקות נוספות כדי להחליט אם לתת בסופו של דבר את ההלוואה. שאלותי: 1. חשבונית מעולם לא הוגבל אך היה לי עיקול לפני כשנה עקב דוח חניה שלא שולם. יש לציין שהסדרתי את החוב בעת הנודע לי על העיקול. האם הבנק יראה בי לקוחה בעייתית וזה ימנע ממני לקבל את ההלוואה? 2. חשבונו של בן זוגי היה מעוקל על ידי הוצאה לפועל לפני 9 שנים עקב צ'ק אחד ויחיד שחזר ובעליו פנו להוצאה לפועל. יש לציין שהחוב הוסדר במלואו באופן מיידי. חשבונות הבנק שלנו מנוהלים כראוי. לא היו צ'קים חוזרים, לא הגבלות ולא חריגה ממסגרת האשראי. האם בגלל שני אירועים אלו מהעבר ייתכן והבנק יסרב לאשר סופית את המשכנתא? 3. הבנק דורש חוזה בכדי להתחיל תהליך אישור סופי. אני חוששת לחתום על חוזה לפני שאני יודעת בוודאות שהבנק יאשר את הסכום. מה ניתן לעשות? תודה

    • בנקאות - אישור משכנתא
      עו"ד אבי זילברפלד | 28/04/2010 23:44

      שלום רב, שני האירועים שציינת נראים בעיני די זניחים, ולאור התנהלות מרובת שנים בחשבון, ללא בעיות, לא נראה לי שהבנק יעשה בעיות,אם כי יש לציין שמאז המשבר בשוק ההון , הבנקים נזהרים באופן מוגבר. לענין ההסכם - מציע שעוה"ד שלך יבהיר לבנק שאתה לא תחתום על ההסכם לפני אישור סופי, וכי הוא מוכן להעביר לבנק "טיוטה מוסכמת" של ההסכם, שתיחתם ככל שיינתן אישור הבנק למשכנתא. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות