בנקאות - מהי הזכאות לדיור חלוף במקרה של פינוי בגלל משכנתא

  • האם הבנק חייב לדאוג לי לדיור חלוף?
    איילה | 22/04/2010 22:53

    במידה ולא עמדתי בתשלומי המשכנתא והבנק מתכוון להגיש נגדי תביעה לפינוי ולמכירת הבית, האם הבנק חייב להעמיד לרשותי דיור חלוף, גם אם בחוזה שחתמתי עליו כתוב שאני מוותרת על זכותי לדיור חלוף ? לאיזה דיור חלוף זכאי מפונה מביתו ולאיזו תקופה, האם לשנה, שנתיים , האם הבנק משלם לו כסף לשכירות ?

    • בנקאות - מהי הזכאות לדיור חלוף במקרה של פינוי בגלל משכנתא
      עו"ד אבי זילברפלד | 22/04/2010 23:28

      שלום רב, ביום 16/5/09 נכנס לתוקפו תיקון 29 לחוק ההוצל"פ, שקבע את חובת הבנק לתת דיור חלוף. לפי הפסיקה, תיקון זה יחול רק על הסכם משכנתא שנכרת לאחר התאריך הנ"ל. ביחס להסכם שנחתם לפני כן יחולו הוראות הדין הקודם, ולפיו יש לשכנע את רשם ההוצאה לפועל, כי לא הובהרה לחייב זכותו לדיור מוגן, ורק אז יהא הוא זכאי לדיור חלוף, לתקופה כפי שיקול דעת רשם ההוצאה לפועל . בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • תודה רבה על התשובה
        איילה | 25/04/2010 12:59

        החוזה הוא לפני התאריך הזה, אבל שמעתי שלפי פסק דין האחרון שהיה בעליון, יש מצב שההוראות יחולו גם על חוזים ישנים, בטענה שהחוזה מקפח ולא הוגן כי הבנק החתים אותי על ויתור זכויות. במקרה של החוזה הספציפי, הבנק "דאג" להחתים בנפרד על ויתור הזכויות, אז נראה לי שדי קשה לטעון שלא ידעתי , למרות שסביר להניח שאף אחד בבנק לא הסביר את המשמעות המשפטית של זה ורק בדיעבד, מקריאה באינטרנט הבנתי את העניין.