בנקאות - חיוב כרטיס אשראי

  • כרטיס אשראי אישור ידני
    רונית | 22/04/2010 19:51

    אם העברתי כרטיס אשראי בבית עסק והעסקה לא אושרה-היה כתוב סרוב,ואז בית העסק רשם והזין מספר אישוןר על דעת עצמו. האם העסקה תאושר? האם אני יחוייב?והאם הוא יזוכה?או שנעשה משהו לא כשורה?

    • בנקאות - חיוב כרטיס אשראי
      עו"ד אבי זילברפלד | 22/04/2010 23:20

      שלום רב, על פניו, בהעדר אישור חברת הסליקה , היא רשאית שלא לכבד התשלום, והדגש על "רשאית". עם זאת, אין ודאות שזה מה שיקרה. ככל שלא תחוייב, בית העסק לא יזוכה. לפי תיאורך, נראה שבית העסק פעל בניגוד להסכם שבינו לחברת הסליקה, ובכך נטל על עצמו סיכון שהעסקה לא תכובד. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • אני עשיתי משהו לא בסדר?
        רונית | 23/04/2010 22:32

        במידה וחברת האשראי לא תזכה את בית העסק ובעצם לא תחייב אותי,אומר שאני עשיתי משהו לא בסדר?כלומר פלילי או לא חוקי? או שזה עיניינו של בעל העסק?

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 24/04/2010 20:38

          שלום רב, לפי תיאורך, בעל העסק ידע שחב' האשראי אינה מאשרת העסקה, ובכ"ז לקח סיכון. לפיכך, את לא עשית משהו שאינו כשורה. עם זאת, ככל שחב' האשראי אכן לא תשלם לו, יהא עליך לעשות זאת ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות