בנקאות - משלוח מכתבים לכתובת לא נכונה

  • בנק ששולח מכתבים לכתובת שלא ניתנה לו
    עמית | 18/04/2010 23:07

    אני חייב לבנק כמה עשרות אלפי שקלים. לאחר שהבנק שלח מספר מכתבי התראה לכתובת של הבית שלי, ללא מענה, הוא החליט לשלוח מכתבים לכתובת של הורי. יודגש כי מעולם לא נתתי לבנק את הכתובת של הורי ומעולם הוא שלח כל מכתב לכתובת זו. הורי קיבלו את המכתבים והדבר גרם לי עוגמת נפש רבה ונזק רב במישור היחסים שביני לבין הורי. אילו צעדים משפטיים, אם בכלל, אני יכול לנקוט נגד הבנק? האם יש תקדים מסוים שניתן בבית משפט במקרה דומה (גם אם לא זהה) ? אודה על הפניה מתאימה. תודה.

    • בנקאות - משלוח מכתבים לכתובת לא נכונה
      עו"ד אבי זילברפלד | 19/04/2010 18:30

      שלום רב, לדעתי , אין לך "קייס". אמנם התנהגות הבנק לא תקינה, אך ככל שנגרמה לך עוגמת נפש, היא נגרמה מחמת שהוריך פתחו מכתב שלא ממוען אליהם, דבר שלא היה עליהם לעשות. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • דעה אחרת בעניין.
        עו"ד אסף מירוז | 24/04/2010 23:45

        בהנחה שמה שאתה כותב נכון, ושהמכתבים נשלחו להוריך שלא כתוצאה מטעות בתום לב של הבנק (שגם היא לא בהכרח פוטרת מאחריות), ובעיקר, אם נניח שהמכתב נשלח לכתובת של הוריך, (שאם מבין נכון, הם אינם ערבים בחשבון) על מנת ללחוץ עליך בדרך זו, הרי שהבנק פעל שלא כדין. מדובר לכאורה בעוולה נזקית (או בלשון לא משפטית, הפרה של המותר והאסור למלווה בנסיונו לגבות חוב ממי שקיבל ממנו הלוואה), וכן יש הפרה של החובות שחלים על בנק במישור יחסי בנק לקוח, ובכלל זה הפרת חובת הסודויות. אומנם לחובת הסודיות הבנקאית יש כמה סייגים, אבל נראה שהם לא רלוונטים לעניין זה. יחד עם זאת, אין זה אומר שאתה פטור רק בשל כך מלהחזיר את האשראי לבנק, אך בהחלט יש לך טענה נגדו. יש כמה דרכים להתשמש בה, ובכלל זה: תביעה, מו"מ, גישור, פניה לבנק ישראל. על מנת לייעץ, נדרשת בדיקה יותר מעמיקה של העובדות ע"י עו"ד. אין לראות בכל האמורלעיל משום ייעוץ משפטי.