בנקאות - מו"מ עם הבנק להסדר חוב

  • האם ניתן לסגור חוב בבנק פחות ממה שהוא?
    אורנה | 05/04/2010 17:44

    שלום רב,שאלתי לעו"ד המלומד הינה: אבא במצב סופני(יש לי אישור המעיד על כך). לאבא הלוואה פתוחה בבנק קורב ל 40,000 שח'. האם אני יכולה לגשת למנהל הסניף ולבקש ממנו לסגור את החוב בחצי ממה שהוא למשל?ז.א. האם אני יכולה לאמר לי שאני יכולה לכסות את ההלוואה של אבי ב20,000 שח? לאבא אין ערבים חתומים על ההלוואה הזו. נא תשובתך. בברכה ובתודה,אורנה.

    • בנקאות - מו"מ עם הבנק להסדר חוב
      עו"ד אבי זילברפלד | 06/04/2010 12:23

      שלום רב, ראשית - שיהיו לכם בשורות טובות עם אבא. לשאלתך - ככלל, הבנק אינו רגיש למצבם הבריאותי של לקוחותיו. מה שמעניין אותו זה האם יצליח לגבות את מלוא החוב בהליך משפטי. לענין זה, ראשית הבנק עלול לפעול לגביית החוב באופן מיידי, ככל שקיים פיגור. ולאעחר פטירה - חו"ח - לא די בכך שאין ערבים, שכן לפי חוק הירושה- החוב לא "נפטר" אם פטירת הלווה, הבנק זכאי לתבוע החוב מהיורשים, ובלבד שהם ירשו בירושת האב. כלומר: אם יש יורשים שיקבלו כספים/זכויות בירושה - הם צפויים להתבע ע"י הבנק. לגופו של ענין , נראה לי שהקיצוץ שאתה מציע לא יתקבל על דעת הבנק, אך בכל מקרה- כדאי ומומלץ לנסות ולהפחית. אין לך מה להפסיד. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • איזו זכות משפטית יש לבנק לתבוע אוטוריטה
        שמואל | 06/04/2010 21:02

        באיזה אמצעים מפטיים יכול הבנק לתפוס חזקה על כספים שלא שלו . האים המילה חוב היא כלי אוטומטי להפעלת הוצל"פ?ואיזה דרך דרך יש לחייבים קרי היורשים לימנוע מהבנק את החזקה הזאות בטרם יעשה זאת?

        • המשך תשובה - חוב יורשים
          עו"ד אבי זילברפלד | 07/04/2010 10:30

          שלום רב, הבנק זכאי, ככל נושה, לתבוע את החוב המגיע לו כחוק. בהעדר שטר חוב/שטר משכון/שטר משכנתא, הבנק חייב לפנות תחילה בתביעה, ועם קבלת פסה"ד הוא רשאי לממשו בהוצל"פ. יורש יחוייב בחוב המוריש עד לגובה מה שירש ממנו. יש לו את ההגנות הניתנות לחייב העיקרי, ככל שהיו כאלו. כעיקרון, אין לו הגנה שהוא"רק יורש", הגם שניתנה גם פסיקה בודדה שמנעה החלת החוב על יורש. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות