בנקאות - שיק ללא כיסוי

  • המשך חתימה על שיק
    דני | 27/03/2010 19:27

    שלום לך , לפני כחודש פניתי אליך בעניין הזה כפי שכתבתי לך : " שלום לך , אני זוכה בתיק הוצאה לפועל כנגד עורך דין שחייב לי כסף , העורך דין אינו מעוניין לשלם לי את החוב לכן נקטתי בהליכים משפטיים כנגדו בהוצאה לפועל , כאשר כבר הגיע מעקל למשרדו על מנת להוציא את המטלטלין , העורך דין הוציא מהמגירה שיק ריק כאשר לא היה כתוב עליו כלום ורשם בכתב ידו את הסכום של החוב שהוא חייב לי וגם חתם על השיק בשמו של בעל השיק כאשר יודגש כי העורך דין אינו בעל השיק וגם אינו שייך למשפחה של בעל השיק , השאלה שלי היא האם לעורך דין מותר לרשום על השיק את שמו של בעל השיק ולחתום במקומו , ניסיתי להתקשר לבעל השיק אך הוא אינו עונה משום שהטלפון שגוי וגם התקשרתי ל 144 וגם שם בעל השיק אינו מופיע כבעל טלפון , השאלה שלי היא מה ניתן לעשות במצב כזה קיבלתי את השיק דחוי ל 5 שבועות ואיך אני יכול לדעת אם לעורך דין מותר לחתום במקום בעל השיק כלומר אם מה שהוא עשה זה חוקי ? " לאחר כחודש לאחר שמועד הפרעון על השיק היה 20.3.10 ניגשתי בתאריך 21.03.10 לבנק הדואר שבו מתנהל החשבון שלי , והלכתי להפקיד את השיק , הפקידה העבירה את השיק בקורא השיקים ואמרה לי שלא ניתן להפקיד את השיק משום שלשיק אין כיסוי ( כנראה שהשיק בוטל בוטל באופן מכוון לפני מועד הפרעון ), אמרתי לה שלא יתכן הרי איך היא יודעת לפני שאני מפקיד את השיק ? היא הראתה לי על גבי המסך שרשום שלא ניתן לקבל את השיק להפקדה עקב חוסר כיסוי , דיברתי עם המנהלת והיא אמרה לי שלא בדומה לבנקים , בנק הדואר אינו יכול לקבל שיק להפקדה כאשר מראש המחשב מזהה שאין כיסוי , אמרתי לה שאני צריך חותמת על השיק שאין כיסוי כמו בבנק או אישור כלשהו שאין לשיק זה כיסוי על מנת שאוכל לפנות לכל גורם כמו המשטרה או ההוצאה לפועל אבל היא אמרה שאי אפשר לקבל , יש לי גם חשבון בנק רגיל אבל לא רציתי להפקיד שם במכונה על מנת שהוא יחזור , פשוט אני לא רוצה שיראו בחשבון הבנק שהשיק חזר למרות שזה לא שלי , מה אתה מציע לי לעשות כרגע עם השיק ( פניתי גם לעורך דין והוא אמר לי שאני יכול לעשות מה שאני רוצה ) , ובעניין בעל השיק ועורך הדין הזה שלא מתנהג בדרך מקובלת כמו עורך דין ? אני מודה לך מראש שוב על תשובתך .

    • בנקאות - שיק ללא כיסוי
      עו"ד אבי זילברפלד | 27/03/2010 21:56

      שלום רב, לדעתי, אין מנוס מפני הפקדתו בחשבון בנק רגיל, ע"מ לקבל אישור בכתב שאין לו כיסוי. בלי זה לא תוכל להמשיך הליכים, לא בהוצל"פ, ואף לא בתלונה ללשכת עוה"ד. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות