סנקאות - זכויות בעלי חשבון בחשבון משותף

  • האם מוסרית / חוקית / כל בחינה אחרת מותר להעביר כסף
    חגיגה | 18/03/2010 10:17

    האם מוסרית / חוקית / כל בחינה אחרת מותר להעביר כסף תוכן הפניה: שלום לכם שמעתי שמעכם ואני מבקשת לשאול: אנו משפחה בעלת חשבון בבנק גדול. בעל החשבון הראשי הנו נכה צהל, היום לצערי פחות בעניינים / פחות בכושר ולכן אחי ואני עלינו לנהל החשבון. ********************* אבי מעוניין להשאיר החשבון בבנק הקיים. לסגור אותו שוב ושוב לתקופות. אחי טוען שזה לא רווחי / לא מתאים לתקופתנו. כמו כן הוא רוצה לעשות "כסף מהכסף". ********************************** ולכן, הוא רוצה להעביר את כל הסכום לבנק אחר בו עובד קרוב משפחתנו שמציע עצמו להשגיח על הכסף. / שלא נפסיד. קרוב משפחתנו זה הוא יועץ פנסיוני שעובד ליד יועצי השקעות וטוען שיכול לשמוע מהם האם יש ירידות / עליות בזמן אמת.. וכך ישמור על ערך כספי אבינו. ****************************** אבי לא מעוניין להעביר. אחי מעוניין להעביר הכסף לבנק אחר כי שם עובד קרוב משפחתנו שמוכן לדבריו לשמור על הכסף. הוא רוצה להעביר, ואחר מעשה יגיד לאבי שהעביר. אני מתנגדת. חושבת שיש לסייע לאבי לשמור את הכסף במקום בו מעוניין. בנוסף, גם לא ממש סומכת על כוונותיו של יועץ פנסיוני זה. אנא מכם: מה דעתכם המקצוועית, כיצד יש לנהוג? תשובתכם מאוד חשובה לי. אשמח אם תיעצו לי למי עוד ניתן לפנות. בכבוד רב והרבה תודה! ממתינה להסברכם . חגיגה בבקשה מכם, : מה דעתכם המקצועית?

    • סנקאות - זכויות בעלי חשבון בחשבון משותף
      עו"ד אבי זילברפלד | 18/03/2010 22:36

      שלום רב, לפנייתך יש זיקה ליחסים בתוך המשפחה, אך זה בפורום אחר... לענין הבנקאי - ככל שכולכם בעלי זכויות חתימה בחשבון, מה שקובע הוא כיצד הוריתם לבנק לכבד הוראות: כולכם ביחד/כל אחד לחוד/שתי חתימות מתוך שלוש ? הוראה לבנק בהתאם להוראות ניהול החשבון, תחייב את הבנק לפעול בהתאם. קחי בחשבון, כי באם את ואחיך צורפתם "מטעמי נוחות" בלבד, ללא שיהיו לכם זכויות בכסף עצמו, הרי שכלל שתמרו פי אביכם, הוא יכול לפעול לסילוקכם מהחשבון. לענין השקעת הכספים, לא ניתן לתת יעוץ מבלי לשמוע על הצרכים, הציפיות, מידת הנזילות המבוקשת, ויחס הסיכון שאתם בנויים לקראתו. כל זה, ועוד יותר מכך, הנן פעולותיו של יועץ השקעות. באם אינך סומכת על היעוץ - הקרוב, מדוע לא תשכנעו את אבא שתלכו כולכם ליועץ אחר , לשמוע המלצותיו כיצד להשקיע ? כמו כן, ניתן גם לפצל הסכום, באופן שחלקו יושקע כדעת אביך, וחלקו - אולי- כדעת אחיך. והעיקר - לשמור על אחדות המשפחה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות