בנקאות - דרישה לפרעון שיק משנת 1999

  • הגיע אליי פנייה מעו"ד לשלם על צ'ק משנת 1999
    דן | 09/03/2010 16:41

    שלום, הגיע אליי פנייה מעו"ד לשלם על צ'ק של 500 ₪ משנת 1999 (לפני 11 שנה) סכום של 4200 ₪. נזכרתי שבאותה שנה קניתי מספר רהיטים בכמות גדולה של צ'קים וחשבתי ששילמתי את כולם. לאחר שיחה עם העו"ד, הצלחתי להוריד את הסכום ל 3000 ₪ אך העו"ד דורש את התשלום באופן מיידי! (כמובן שכשאשלם אז אקח את הצ'ק המקורי שנמצא אצל העו"ד). הפחד שלי הוא שיצוצו עוד צ'קים מאותה קנייה שעשיתי ועל כל צ'ק אצטרך לשלם 3000 ₪ כי איני זוכר על כמה מהם שילמתי אך הייתי בטוח ששילמתי את כולם. העו"ד אמר שאין ברשותו עוד צ'ק שלי ואני חושב שהעסק שממנו קניתי כבר אינו קיים. אגב, ראיתי את הצ'ק. על חזית הצ'ק ראיתי שהוספתי בעבר את המילים "למוטב בלבד, לא סחיר", ואני רואה שהבנק הוסיף את המילה "מוגבל" (כי אולי הייתי מוגבל באותה תקופה – איני זוכר), אך בצידו השני של הצ'ק אני רואה שנוספה חתימה של העסק שקניתי ממנו בעבר וחתימה נוספת של עסק לגביית צ'קים. 1. כשאמרתי לעו"ד שזה למוטב בלבד ושהם לא יכולים לגבות עבור המוטב את הצ'ק,אז הפקידה במשרד העו"ד אמרה שאין להם קשר עם המוטב אבל מאחר שהמוטב לא הצליח לגבות את הצ'ק אז הם עושים את הגבייה ...האם היא צודקת? 2. לגבי התיישנות, העו"ד טוען שהוא פתח את התיק הוצל"פ בדיוק 7 שנים לאחר שנתתי את הצ'ק ( נתתי את הצ'ק ביוני 99 והם פתחו את התיק בהוצל"פ ביוני 2006) ולכן ההתיישנות לא תופסת, האם הוא צודק? (בנוסף, אף אחד לא סיפר לי שנפתח תיק הוצל"פ...) 3. בנוסף, מה עושים כדי לא לשלם עוד 3000 ₪ על כל צ'ק שיצוץ מאותה קנייה? מישהו מיכם יכול לטפל לי במקרה זה? תודה מראש

    • בנקאות - דרישה לפרעון שיק משנת 1999
      עו"ד אבי זילברפלד | 09/03/2010 19:57

      שלום רב, לא ברור מפנייתך באם פניית עוה"ד היתה מכתב, או "אזהרה" מהוצל"פ. ככל שזה מכתב, גש ללשכת הוצל"פ הקרובה לביתך עם תעודת זהות שלך , ותבקש "תדפיס ארצי". בתדפיס זה תוכל לראות את כל תיק ההוצל"פ שיש כנגדך,אם בכלל. אם אין נגדך תיק הוצל"פ - שלח את העו"ד ל... יש התיישנות והוא רימה אותך. אם יש כמה תיקים ברשימה - בדוק תיק תיק ע"מ לוודא אם אכן נפתח כנגדך תיק הוצל"פ בגין השיק הנדון. אם נפתח תיק - ניתן לפנות בבקשה להוצל"פ להפחתת החוב, בגלל שיהוי ניכר , שכן , אם אכן הוא נפתח בשנת 2006, מדוע פנה אליך רק ב- 2010 ? ניתן לבקש להפחית הצמדה וריבית בגין השיהוי שלו. מובן שיש גם לבדוק אם בכלל מגיעה תמורה (האם קיבלת את המוצר שהזמנת בלי כל בעיה ? אולי היה כשלון תמורה ? ) ביחס לשיקים האח' שאתה חושש מהם, ככל שלא נפתחו בדינם תיקי הוצל"פ, יש התיישנות. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות ככל שיש. בדוק ברש

      • מה זה חוק התיישנות?
        ורד | 10/03/2010 10:24

        האם החוק התיישנות תקף רק אם לא תבעו את הכסף? או שגם לתיקים שקיימים בהוצל"פ? מה זה אומר החוק הזה? תודה

        • המשך תשובה - חוק ההתיישנות
          עו"ד אבי זילברפלד | 13/03/2010 19:49

          שלום רב, חוק ההתיישנות קובע את תקופת הזמן שניתן להגיש במהלכה תביעה, שאם לא כן,היא תתיישן. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות