בנקאות - חוב לבנק

  • תביעה נגד בנק
    מ | 09/03/2010 02:12

    שלום וברכה, עברתי בנק מבנק לאומי לבנק פעולי אגודת ישראל בגין שירות לקוי ועוד עניינים אישיים. לקחתי מהם הלוואה בגין 22,000 ש"ח ביודעי אותם שאני מתכוונת לסגור המינוס להעביר אליכם כסף כל חודש בגין לקיחת ההלוואה . בררתי אצל מנהל של פועלי אגודתי ישראל בקיצור בנק פאג"י וסיפרתילו הבעיה והנ"ל אישר לי לפתוח חשבון. יש לציין שה היה ב 08/09 ובנק פאג"י יצא במבצע "למעבירי משכורת " מענק של 1,000 ש"ח ואני מודה שאני הייתי זקוקה לסכום הזה. אבל לא יכולתי להעזר בו כמובן עד שאין פעילות בחשבון העו"ש מהפה לשם עבדתי אז בעבודה מסודרת עד שפוטרתי עקב צמצום עובדים וזה קרה ב 04/09 ומאז לצערי לא מצאתי מקום עבודה מסודר. והבנק השתמש בזה כמובן רעתי תחילה ב 06/09 הבנק החזיר לעצמו את ההלוואה של ה1,000 ש"ח שהוא נתן לי בגין המבצע "בתירוץ שאני לא עומדת בתנאי המבצע"..חזרו לי הרבה שקים ולא כובדו הו"ק וכמה שביקשתי שהבנק יאשר מסגרת עו"ש ( לציין שלהבדיל מבנקים אחרים בנק פאג"י די דמה לבנק הדטאר , היות וכמעט ואינו מאשרחריגה ו או מסגרת אשראי בחשבון. ואם הוא נתן מסגרת אשראי הוא מבטיח לעצמו פקדונות ע"י הלקוח ( אני ) וגם אם יש מצוקה כלכלית לא מראה נכונות בשום דבר. מה שלי קרה איתם . היות וראיתי שמצבי הולך ותדרדר וכל יום אני מקבלת בדואר רשום התראה בטרם..היות ולא מכובדים הו"ק או בפרט שק שמסרתי בגין הסדר עקב סכסוך משפטי( שזה מפיע בפורום בשאלה נפרדת לגבי ההוצל"פ) לי יש תכנית חסכון שנקראת עוז תשורה והבנתי שיש לי בה 2 חסכונות מה שהבנק ידע אותי שיש לי בצד 2,100 ש"ח. ועוד סכום של 1,700 ש"ח. ניסיתי לפנות ולהגיע להסכם להסדר עם הבנק אין ספור פעמים בחצי שנה האחרונה והשיבוני ריקם מצד הבנק. הסברתי את הבעיה שיש לי . ושאני מעוניינת לפתוח את התכנית שאוכל לשלם את החבויות שיש לי .והבנק דחה אותי. עד שחשבוני עוקל על ידי בנק דיסקונט שתובע אותי וגם ע"י תיק תובענות אחר . ובנק ניצל את זה היות והוא יודע שעד שלא יוסר העיקול נגדי וזה הליך משפטי בפני עצמו( ולי אין כסף לייצוג של עו"ד ואין אישור לסיוע משפטי) אז אני נאצלת להמודד לבד. הבנק שלח לי התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים על סכום קצוב של החוב בסך של 4,100 ש"ח שזה יכול היה להפתר אם היה מאשר לי לשחרר הפקדון . הייתי בהלם מהתנהלות החשבון. זאת ועוד נקודה שברצוני לציין לפני כשנה ביצעתי משיכה של 100 ש"ח עם כספומט של בנק פאג"י בסניף של בנק לאומי ברמת גן רחוב ביאליק איפה שגשר ההלכה שהיה קרוב למקום עבודתי זה היה ב 18/09/08 בשעה 18:30 בערב . מה שקרה בפועל ביצעתי משיכה של 100 ש"ח הכספומ הוציא לי במקום 100 ש"ח 250 ש"ח! וחוייבתי בחשבון ב-400 ש"ח למחרת רצתי לבנק אם תאור המקרה הבנק ניסה להתנער בטענה : " אם את יודעת להתנסח יפה"..תכתבי מכתב לבנק לאומי. הייתי בשוק מהיחס..( אני לקוחה שלכם ונגזל כסף מחשבוני ואתם לא באים לעזרתי ) לאחר שהפעלתי לחץ על הבנק הם ניסחו עבורי מכתב שהיה מאד לא מדוייק ועד היום לא קיבלתי מענה. ניסחו מכתב שביצעתי משיכה של 250 ש"ח וחוייבתי ב-400 ש"ח אני מצרפת לכם הטפסים הנלווים לעניןי פנייתי ואשמח למענה מה עלי לעשות..היות ו לצערי אני לפני הליכים של הוצל"פ תודה , מירב

    • בנקאות - חוב לבנק
      עו"ד אבי זילברפלד | 09/03/2010 20:02

      שלום רב, לפי הנחיות המפקח על הבנקים, בנק העומד לתבוע לקוח בגין יתרת חוב חייב לממש תחילה בטחונות כספיים שיש לו מהלקוח, כגון: פקדונות וחסכונות. אם הבנק לא יפעל בהתאם, הוא פועל שלא כדין. מציע שתפני לבנק במכתב רשום בו תרשמי שדרשת מהם כבר בעבר (תצייני מתי) לפרוע את החסכונות, וכי הבנק סירב. תצייני שאת דורשת מהם בפעם נוספת לפרוע החסכונות, וכי אם לא יעשו זאת, את תפני בתלונה למפקח על הבנקים. ביחס לעיקול, לא סביר בעניני שבנק פאג"י יעביר את הכסף לדיסקונט , אם יש חוב גם כלפיו. הוא ישמור הכספים עבור עצמו. בכל מקרה זכותך לדרוש לקבל העתק תשובת הבנק לעיקול. בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

    • בנקאות בגין תקלה בכספומט חוייבתי ביותר ממה שמשכתי
      מ | 09/03/2010 23:55

      בס"ד א)ראשית תודה רבה על העצה ובע"ה אממש אותה אפנה לבנק. ב)כתבתי את זה גם קודם, אבל יתכן שערבבתי בין נושאים ב- 18/09/2008 שעה 18:31 ברמת גן רח' ביאליק ליד גשר ההלכה בדרך הביתה( סיימתי משמרת ערב) עברתי דרך כספומט של בנק לאומי . והתכוונתי לבצע משיכה של 100 ש"ח עם כספומט של בנק פאג"י מה שקרה בפעול הכספומט הוציא לי במקום 100 ש"ח הוא הוציא לי 250 ש"ח! ובבדיקה טלפונית באותו רגע שזה קרה נדהמתי שחוייבתי ב-400 ש"ח!! מה שידוע לי שיתכן ובאותה שעה עדכנו את הכספומט ( מילאו אותו) יתכן , או שזו היתה תקלה. למחרת פניתימ ישירות לסניף בו מתנהל חשבוני בנק פעולי אגודת ישראל מרחוב חיים עוזר 2 בפתח תקוה וטענתי את טענותי בפני מנהל הבנק תאור המעשה שביצעתי משיכה של 100 ש"ח ובפועל קיבלתי 250 ש"ח. וחוייבתי בעו"ש ב-400 !! ביקשתי כמובן החזר ופיצוי על התקלה. מה שנענתי דרך הבנק :" אם את יודעת להתנסח יפה..תכתבי להם מכתב וכו'" כמובן שתגובה ותשובה זו לא רק שלא סיפקה אותי די התנגדתי אליה. עם כל הכבוד אני לקוחה שלכם O( בנק פאג"י) ואם רשלנות כזו קורה מן הדין והצדק שבדקו העניין שנגזל ממני כאן כסף ( למרות שבפועל אם קיבלתי 250 ש"ח כלאמר יותר ממה שהתכוונתי למשוך ( 100 ש"ח) וחייבו אותי ב-150 ש"ח יותר אני רוצה החזר ופיצוי. ( או רק החזר, תלוי בחוק הבנקאות) רק לאחר הפעלתי לחץ על הבנק בעניין .הוא הוציא מכתב וגם מכתב שגוי וגם שביקשתי שיתקנו הניסוח לא עזר בכלום. מה שהם כתבו "שהלקוח ביצע משיכה של 400 ש"ח וקיבל 250 ש"ח בלבד) ולכן אין מקום לזכותו" זו היתה תשובת בנק לאומי לבנק בו מנוהל חשבוני בנק פועלי אגודת ישראל. פניתי בעניין זה לפיקח על הבנקים ועוד לא התקבל מענה( אלה אם כן לא ניסחתי נכון את הטענה) השאלה לי מה באפשרותי לעשות? נגז ממני כסף למרות שזה היה די מזמן ובנוסף גם הבנק למרות שלא רצה לעזור בעניין ניסוח המכתב מלחתכילה..גם ניסח אותו לא נכון. ולצערי באותו זמן הייתי מספיק מוטרדת מדברים אחרים. היות וכעת יש לי הבעיה המשפטית עם פאג"י בעניינים אחרים . ( שיש לי עיקול על החשבון ופיקדון בצד שהם לא רוצים לתת לי לפרוע אותו למרות פניותי אליהם..) לכן התכוונתי להגיש תביעה. אם זאת השפה לצערי..אשמח לכל עצה, היות ונגרם די הרבה נזק בשנה האחרונה מכל הקשור בניהול חשבון זה . שאני מאד מתחרטת שעברתי לבנק זה. אשמח לקבל המענה רצ"ב מה שרלוונטי לעניין מכתב מבנק לאומי לבנק בו מנוהל חשבוני ועותק מתדפיס העו"ש לאותו ערב בו קרה הדבר ושוב תודה רבה! מירב