בנקאות - חיסכון ע"ש קטין

  • דחוף שאלה קריטית!
    רוני | 05/03/2010 04:48

    שלום רב, ברצוי לברר סוגיה משפטית עוכרת שלווה. גיליתי שאשתי פתחה תוכנית חיסכון לבן שלנו הקטין, כאשר פניתי לסניף בו מתנהל החשבון נאמר לי כי החשבון נפתח על שם הקטין והאם מופיעה כאפוטרופסית הראתי לפקידה דפי חשבון תעודת זאת של הילד וביקשתי לדעת פרטים על הסכום שקיים בחיסכון הפקידה החליפה צבעים אמרה לי לשאול את אשתי...והתחמקה כאשר חצתי אמרה לפי שלפני שבועיים אשתי העבירה את החשבון לאותו בנק אך לסניף אחר שם אמרו לי שבשל תוכנית החיסכון היא נהנית ממעמד של לקוח פרימיום... נראה שמדובר בהברחת כספים האם לפי חוקי הבנקאות הבנק חייב לדווח לי כאבי הילדה מהו הסכום שהועבר תודה על תשובה בכל מקרה ומקווה שמהירה כי זה גורלי עבורי אני רוצה לגשת לפקידה ולהיות אסרטיבי מגובה בחוק והיות ועבדת כעו"ד בבנק אשמח לדעת תגובתך המלומדה תודה

    • בנקאות - חיסכון ע"ש קטין
      עו"ד אבי זילברפלד | 07/03/2010 00:27

      שלום רב, ניתן לפתוח חיסכון לקטין ע"י האפוטרופוס שלו, קרי: ע"י אחד ההורים. הואיל והחיסכון ע"ש הקטין, מי שזכאי לקבל מידע ו/או לפעול באותו חיסכון זה האפוטרופוס שפתח את התוכנית. לפיכך, הבנק עלול להערים עליך קשיים במסירת מידע. אם הנך חושש להברחת רכוש, כטענתך, רצוי שתפנה להתייעצות אצל עו"ד המתמחה בתחום דיני המשפחה טרם ש"תעשה גלים", שעלולים להזיק לעניינך במסגרת היחסים עם אשתך. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות