המשך תשובה - אי תשלום של עו"ד

  • חתימה על שיק - המשך
    דני | 17/02/2010 06:32

    ראשית אני מודה לך על תשובתך המהירה והמקצועית , שנית התיק בהוצאה לפועל הוא בגין פסק דין שקיבלתי בבית המשפט לתביעות קטנות , כאשר קודם לכן פניתי ללשכת עורכי הדין בתלונה כנגדו על גביית שכר טרחת עורך דין ביתר , טיפולם היה איטי ביותר לקח כ 8 חודשים ולאחר מכן הם טענו כי לא מגיע לי כסף ממנו למרות שהיה ברור שכן מגיע לי לכן תבעתי אותו והשופטת כתבה בפסק הדין שמגיע לי כסף כי הוא גבה שכר טרחת עורך דין ביתר , זאת הסיבה שלא פניתי בעניין תיק ההוצל"פ ללשכת עורכי הדין כי הם לטובתו . 1.רציתי לדעת אם בכל זאת אני אפנה ללשכת עורכי הדין מה אני צריך לכתוב להם שיש תיק הוצל"פ והוא לא משלם אותו ? 2.בעניין השיק בדקתי בבנק ישראל והשיק אינו מוגבל אך רציתי לבדוק אם בעל השיק אם הוא נתן רשות לעורך דין שיחתום בשמו אך לא ניתן למצוא את מספר הטלפון שלו , ובדקתי באינטרנט את השם של בעל השיק וראיתי שפעם הוא הגיע לבית המשפט משום שהוא ביטל שיק שנתן לחנות רהיטים בגין חוסר שביעות רצונו מהמוצר שקנה . 3.גם אם נגיד לעורך דין יש זכות חתימה בחשבון בעל השיק השאלה שלי האם זה לא פלילי שהעורך דין רשם בכתב ידו את שמו של בעל השיק וזייף את חתימתו של בעל השיק , האם בגין מעשה זה אני יכול להגיש תלונה למשטרה על זיוף חתימה , הרי העורך דין לא רשם את שמו של העורך דין עם חתימתו ? שוב אני מודה לך מאד על תשובתך וזמנך היקר , תבורך !

    • המשך תשובה - אי תשלום של עו"ד
      עו"ד אבי זילברפלד | 18/02/2010 22:10

      שלום רב, ללא ספק מקרה מביש ! לדעתי, ככל פסה"ד חלוט (עבר הזמן שניתן לערער עליו), ועוה"ד לא משלמו, עליך לפנות ללשכת עוה"ד ולהתלונן על כך. גם אם לא יפתחו בהליכים כנגדו, יתכן ופנייתם אליו עם העתק תלונך, לתגובתו, תיצור עליו לחץ לפרוע החוב. לא ניתן להסיק מחתימתו על שיק של הזולת כי זה פלילי, כי יתכן ויש לו זכות חתימה באותו חשבון. אם השיק יחולל ויתברר כי הדבר נובע מזיוף/אי התאמה בין החתימה לבין דוגמת החתימה שבבנק, אז תגיש תלונה למשטרה ותספר כל הסיפור. שב ומבהיר, אתה רשאי לפנות כבר היום לבנק הנמשך ולברר אם יש לו זכות חתימה, אך יתכן ואתה יורה לעצמך ברגל, ובגלל שתחשוף הענין, ככל שאין לו זכות חתימה - השיק לא יפרע. אם אתה מעונין "לדפוק" אותו גם במחיר סיכון אי פרעון השיק, לך על זה... בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות