בנקאות - האם פושט רגל יכול להפעיל חשבון בנק ו/או כרטיס אשראי

  • הגבלה בחשבון עו"ש
    ניקי | 04/02/2010 08:55

    שלום רב! הנני חייבת בתיק פשיטת רגל, כל החשבונות חסכון שלי מעוקלים השתמשתי רק בחשבון יחיד עו"ש. לדאבוני, ניגשתי לבנקט וקיבלתי הודעה שלא ניתן למשוך כספים מחשבוני עד שלא יתקבל אישור מכונס הרשמי פניתי לכונס הרשמי, נמסר כי לא מנפיקים אישור כזה מה ניתן לעשות במקרה דנן? איך ניתן להץקיים אם הגבילו אותי אף בחשבון היחיד עו"ש

    • בנקאות - האם פושט רגל יכול להפעיל חשבון בנק ו/או כרטיס אשראי
      עו"ד אבי זילברפלד | 04/02/2010 19:18

      שלום רב, אבהיר תחילה המצב המשפטי ביחס ליחסי בנק – פושט רגל, ולאחר מכן אמליץ לך כיצד לפעול: בהתאם לפקודת פשיטת הרגל (ס' 102) : מרגע שנודע לבנק כי לקוח שלו נמצא בפשיטת רגל, עליו להודיע לכונס הנכסים הרשמי על קיום החשבון, " ולאחר מכן לא ישלם כסף מחשבון זה אלא לפי צו בית המשפט או לפי הוראות הנאמן". בהתאם לחוק שיקים ללא כיסוי, חייב שהוכרז פושט רגל יהיה "לקוח מוגבל מיוחד" כמשמעותו בחוק. חייב זה אינו רשאי למשוך שיקים מאף חשבון בנק. בנוסף, נשללת ממנו הזכות להשתמש בכרטיס אשראי , אלא אם כן קיבל לכך אישור מראש בכתב מהנאמן. איסור ניהול חשבון בנק רודף אחר חייב שהוכרז כפושט רגל: בהתאם לחוק שיקים ללא כיסוי, תקופת ההגבלה של לקוח מוגבל מיוחד ושל חשבונותיו תקבע ע"י בית המשפט, והיא יכולה לנוע בין שנה ל - 5 שנים. מסקנות: 1.הבנק פעל נכון בהודעתו אלייך. 2. הבנק לא רשאי לאפשר לך להפעיל החשבון ללא הוראות נאמן (ככל שמונה) או צו בית המשפט. 3. בית המשפט יבקש מכונס הנכסים הרשמי להביע עמדתו בענין טרם שייתן החלטה, ובד"כ גם הנאמן ירצה לברר זאת. 4. כונס הנכסים הרשמי לא מביע הסכמה אלא במקרים בהם מוכחת לו חיוניות הפעלת החשבון, ולפיכך עלייך לפעול לשכנעו בכך. יתכן וכדאי לך להסתייע בעו"ד המתמחה בתחום. 5. ככל שלא תקבלי אישור, הדרך החוקית היחידה שנותר לך לעבוד במזומן, הגם שישנם אנשים הפועלים דרך חשבונות של קרובים למיניהם. בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות