בנקאות - נאמנות הבנק ללקוח במקרה של עיקול

  • חובת נאמנות הבנק
    דליה | 29/01/2010 19:19

    הוטל עיקול על פק"מ אשר משתחרר בקרוב חשבון העו"ש שלי אינו מעוקל. אני עם שותף בחשבון. שאלתי היא: האם כאשר העיקול משתחרר ועובר לעו"ש תהיה לי אופציה למשוך את הכסף כי כבר הודיעו לי מהבנק כי הפק"מ יעבור לפק"מ יומי ובמקביל היות והעיקול הוטל על חוב של השותך בחשבון שלי והכסף הוא שלי והבנק ראה ניירת היסטורית שמראה שהכסף הוא שלי האם הבנק יכול לפנות לראש הוצל"פ לדוו כי הכסף שנתפס הוא של השותף שאינו חייב? אני מנסה להמנע מהליכים משפטיים מה חובת הבנק כלפי שלא לגרור אותי להליכים משפטיים מיותרים כאשר הצגתי בפניו ניירת מהעבר אשר מראה כי הכסף שלי הוא בלבד וכי השותף לא שותף לו אודה על דיעה מקצועית מפי המלומד מכול!!! דעתך חשובה לי כי עבגת בעבר כעו"ד של בנקים

    • בנקאות - נאמנות הבנק ללקוח במקרה של עיקול
      עו"ד אבי זילברפלד | 30/01/2010 19:25

      שלום רב, לדעתי, במצב רגיל הבנק לא יהא מוכן להסתכן עבור הלקוח ולהחליט אם הכספים של הלקוח או של שותפו. זהו תפקידו של בית המשפט. חובת הבנק היא לציית לצו שיפוטי, ובעשותו כן הוא לא פוגע בחובת הנאמנות ללקוח. עם זאת, בדוק :- א. מהן זכויות החתימה בחשבון: על הבנק לעקל הכספים רק אם זכויות החתימה הן "ביחד ולחוד", ולא "ביחד". ב. אם הזכויות בכספים אכן שלך ולא של שותפך - שמורה לך הזכות לפנות לפס"ד הצהרתי בהתאם, ולבטל העיקול. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • כשפתחנו את החשבון ביקשנו ביחד אך גילינו שהם עשו
        דליה | 01/02/2010 04:35

        ביחד ולחוק וגם הם בעצמם אישרו לי במסמך מוקדם כי הכסף שלי ולכן אני חושבת שהם חייבים לשחרר לי את הכספים פסק דין הצהרתי הוא מאוד מסורבל יקר מאוד

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 03/02/2010 23:30

          שלום רב, במצב של "ביחד ולחוד" בזכויות חתימה, ההנחה הנה שהכספים משותפים לשני השותפים, והראיה הנה שכל אחד מהם רשאי לחייב בעצמו לבד את החשבון. לדעתי, הבנק לא יקבל עליו את החלטה בענין, ולא תוכל להמנע מהליך משפטי. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות