בנקאות - חסכון רדום

  • חסכון רדום
    אתי | 26/01/2010 11:57

    בחודש או' 2002 סגר אבי 5,000 ש"ח חסכון לבתי (שהיתה מתחת לגיל 13 ) בתשואה שנתית של 5% למשך שנתיים . לפני כשבוע נודע לי באקראי על החסכון הזה כיון שהיה רשום על שם אבי וכל ההודעות שהבנק טוען ששלח, נשלחו לכתובתו הישנה של אבי . משכתי 5,500 ש"ח , וזה נראה לי לא סביר לתקופה של 8 שנים מה גם שבזמן החסכון התשואה היתה די גבוהה. שאלתי היא - מה אמור הבנק לעשות עם חסכון שנפתח והיה "רדום" אצלהם בבנק ? האם היה אמור להשקיעו בתכנית כלשהי ? אגרות חוב ממשלתיות וכד' ? האם על הבנק היה "להתאמץ" קצת יותר כדי למצוא את הבעלים (אבי) או שהיה לו נוח לא לאתר אותו מה לדעתכם עלי לעשות על מנת שאקבל את השווי הנכון של הכסף ? או שזה אבוד מראש ? תודה .

    • בנקאות - חסכון רדום
      עו"ד אבי זילברפלד | 27/01/2010 23:18

      שלום רב, הבנק פונה ללקוח לפי הכתובת שהלה נותן לבנק. לא מוטלת עליו חובה לפעול באופן חריג לאיתורו. יש לוודא האמנם מדובר בחשבון רדום, וזאת לפי הפעילות בחשבון אליו נפרע החיסכון. האמנם אותו חשבון היה ללא כל תנועה לפחות 10 חודשים (באותה עת - כיום די בחצי שנה). אם אכן, היה על הבנק להפקידו. עד 2005 - במלווה מדינה, ומאז בפק"מ מתחדש. עצתי : תדרשי מהבנק לקבל תדפיס המפרט השתלשלות הכספים מיום פרעון החיסכון, ואז ניתן לבדוק אהם הבנק התנהג כשורה. אם לא - אין מניעה לתבוע אותו על הנזק שגרם. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות