בנקאות - שיקים מחשבון מוגבל

  • שיקים מחשבון מוגבל
    דב | 25/01/2010 23:56

    קבלתי מאדם שיקים בזמן שהחשבון שלו מוגבל, האם יתכן שהבנק נתן לו שיקים בזמן הגבלה, ואם כן אולי קבלם לצורך מסוים, ומסירתם לפרעון היא עבירה פלילית, עיקר מה שמעניין אותי האם יש עבירה פלילית לתת שיקים מחשבון מוגבל, ואם כן מה העונש על כך.

    • בנקאות - שיקים מחשבון מוגבל
      עו"ד אבי זילברפלד | 27/01/2010 23:23

      שלום רב, הסבירות שבנק יעבור על החוק וינפיק שיקים לבעל חשבון מוגבל - נמוכה ביותר. לעומת זאת, אין כל מניעה שבעל החשבון משך שיק מפנקס שהיה ברשותו, למרות היות החשבון מוגבל. יש כמובן לברר אם ידע שהחשבון מוגבל בעת משיכת השיק (האם השיק נמסר דחוי ?) לענין השאלה הפלילית - פנה לפורום הפלילי. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות