בנקאות - הסבת שיק

  • הצ'ק הוסב למספר חשבון אחר במזרחי .
    אילן | 20/01/2010 01:19

    שלום אני כתבתי צ'ק לפקודת סניף מזרחי מספר חשבון מסוים עם קרוס למוטב בלבד , והתברר לי שהצ'ק הוסב למספר חשבון אחר במזרחי . (ראיתי מאחורי הצ'ק הסבה ) המוטב הוא אותו מוטב (חברת בניה ) .האם אני יכול לתבוע את הבנק , ומי במקרה הזה הוא הנתבע ? והאם אני צריך להוכיח נזק או עגמת נפש ? תודה רבה

    • בנקאות - הסבת שיק
      עו"ד אבי זילברפלד | 20/01/2010 20:33

      שלוםרב, טרם הגשת תביעה יש לשקול: אם המוטב זהה - מה הנזק שנגרם לך ? האם לא התכוונת שהמוטב יקבל את הכסף ? האם יש שוני מהותי בין שני החשבונות או שזה ענין פנימי של המוטב ? בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • צ'ק עבור דירה
        אילן | 20/01/2010 20:55

        מדובר בצ'ק עבור דירה ובשל ההיסב לא נכנס לחשבון הלווי של הדירה,  והייתי צריך לפנות לבנק ישראל שהחזיר אותו לחשבון הנכון, לא נגרם נזק בפועל.אבל עגמת נפש היתה רבה. תודה

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 21/01/2010 22:04

          שלום רב, אינני בטוח שבימ"ש אכן יפצה אותך בגין עוגמת נפש בסכום שיצדיק פעילות משפטית. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות