בנקאות - יתרת חוב ממשכנתא

  • משכנתא
    גלי | 08/01/2010 13:06

    ב2005 נפרדתי מבעלי, ב2006 התגרשנו. בפסק דין של גירושין ויתרתי על הבית, הגרוש היה אמור להעביר משכנתא וזכויות הבית על שמו שהוא סירב לעשות בהמשך.פניתי רב פעמים לבנק לצורך העברה אך הם אמרו כרק הגרוש חייב לפנות אליהם. במשך שנה שעברה הוא היה מובטל ולאחר מכן חלה, לא עבד כמה חודשים, צבר חובות רבים כולל חובות במשכנתא, לא שילם מזונות. עו"ד הבנק פנה אלי בטענה שהמשכנתא רשומה גם עלי ודרש תשלום. מצאתי קונה של הבית 450 אלף ש"ח (מחיר טוב) ורק אתמול קיבלתי תשובה מהבנק שחוב הוא 492 אלף. אינני יכולה להשיג 42 אלף הפרש, אלף עבור שמאי, 10 אלף עורך דין (מכירת הבית) ו10 אלף לכיסוי חובות בארנונה וחשמל (הגרוש טוען שיש לו עוד 150 אלף חובות שונים ואינו יכול להשתתף). מה אני אמורה לעשות? חוב במשכנתא גודל כל יום ב300 ש"ח!!!

    • בנקאות - יתרת חוב ממשכנתא
      עו"ד אבי זילברפלד | 09/01/2010 20:41

      שלום רב, אכן, נקלעת לבעיה אמיתית, שלא באשמתך. בראש ובראשונה יש לממש הבית ע"מ להקטין החוב, לאחר מכן לפנות לבנק בבקשה למחילת יתרת החוב, בהתחשב בנסיבות שתיארת, ותוך העלאת טענה שהבנק התרשל שלא פעל למימוש הבית עת מסרת לו שבהתאם להסכם החוב הינו של בעלך בלבד. ככל שהבנק לא יסכים למחול, יש לפנות לעו"ד המתמחה בתחום ע"מ שיפעל לסייע לך בדרכים משפטיות. בהצלחה ! בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

    • פירוק שותפות?
      גלי | 12/01/2010 19:24

      הגרוש התחמק להעביר משכנתא על שמו, צבר חובות. הבנק אומר תשלמי ותתביעי אותו באופן אישי. יש אפשרות למכור את הדירה ב450 אלף, לבנק צריך להחזיר כמעט 500 אלף (כולל הלוואות, כנס פרעון מוקדם והוצאות משפתיות). עו"ד של הבנק דורש שמאות פרטית של הבית על חשבוני כי חושב שמוכרים יותר יקר ו"שמים" אפרש בכיס (שזה לא נכון), האם זה נכון וחוקי?. מה עלי לעשות? להכנס ל"בור בלי תחתית" של תשלומים או כמו שאמרו לי יש אפשרות לפירוק שותפות? במקרה של פירוק שותפות האם אני צריכה בכול זאת לשלם חובות ולהשתתף בהוצאות המכירה (הגרוש הפר פסק דין לגירושין היה אמור להעביר משכנתא על שמו והוא גר בבית זה כל התקופה)?