בנקאות - מנהל הסניף השתגע

  • מנהל הסניף השתגע
    לקוח עיסקי | 02/01/2010 19:36

    אנחנו חברה לא גדולה, 10 עובדים עם פעילות בהיקף חודשי של מאות אלפי שקלים. אנחנו מחזיקים שני חשבונות בנק (בעקבות הורדת אשראי פתאומית שהיתה באחד הבנקים לפני זמן מה, אבל בסוף הם התאפסו על עצמם ונותרנו עם שני חשבונות פעילים) בעבר קרה שביום שצ'ק שלנו הופיע בחשבון לא היה כיסוי ואז העברנו כסף מהחשבון השני או בהעברה בנקאית או בצ'ק ותמיד זה היה מקובל. הפקידה נהגה להסתמך אפילו על המילה שלי שאני מעביר או מפקיד ואפילו קרה שהסברתי שלא אספיק להגיע בזמן להפקיד והיא הסתפקה במילה שלי שיש לי צ'ק ביד. ביום שישי בשעה 9 בבוקר קיבלתי טלפון מהבנק שהגיעו צ'קים, אמרתי לפקידה שאין בעיה ואבצע העברה או אגש לסניף להפקיד צ'ק. בשעה 11 הגעתי לסניף והמנהלת ראתה אותי במקרה ושאלה מה יהיה ואמרתי לה הנה אני מפקיד. הפקדתי צ'ק של החברה להעברה מחשבון לחשבון ויצאתי לי שקט ורגוע. אחרי 10 דקות טלפון מהבנק שהמנהלת לא מאשרת כיסוי צ'קים באמצעות צ'ק של החברה ואני חייב לבצע העברה ולשלוח אסמכתא - ועד היום תמיד סמכו על מילה שלי ומעולם לא שיקרתי להם בכלום. הסברתי שהעברה הייתי יכול לבצע בבוקר מהמשרד ובלי אינטרנט אני לא יכול לבצע, ויום שישי הסניף שלי סגור ובכלל תוך דקות ייסגרו סניפים אחרים. אילו היו דורשים ממני בבוקר להעביר לא היתה בעיה, אבל עכשיו , טכנית, אני לא יכול. חזרתי לסניף אחרי שעות הסגירה, נכנסתי והסברתי שוב ושוב שאני לא מבין מה רוצים ממני. עד היום עשיתי העברות עם צ'קים והיה בסדר ומה פתאום הם לא מוכנים הפעם ומה הם נזכרו להודיע לי אחרי ההפקדה ואחרי שכבר אין לי אפשרות לבצע העברה כי הסניף סגור ואני בלי אינטרנט... לא הועיל. הם החזירו 4 צ'קים בבת אחת!!! ועכשיו יש לי שם בחשבון עודף גדול כי גם הצ'קים חזרו וגם הם לקחו את הצ'ק של הבנק השני... ובשיחת טלפון עם מנהל הסניף הוא התפרץ עליי וצעק עליי שהוא עובד לפי הוראות בנק ישראל ואם התרגלתי לעבוד אחרת זו בעיה שלי. מה אני עושה מול הבנק? מה אני עושה מול בעלי הצ'קים?

    • בנקאות - מנהל הסניף השתגע
      עו"ד אבי זילברפלד | 02/01/2010 21:45

      שלום רב, לצערי, תופעה זו מוכרת לי היטב משלל מקרים של לקוחות. בד"כ הדבר מתרחש בחילופי מנהלים בסניף. פסיקה ענפה של ביהמ"ש קובעת כי הבנק לא יכול בבת אחת להתנער מהתנהגותו רבת השנים מול הלקוח, וכי אם בדעתו לשנות התנהגותו "ולעבוד לפי הספר", עליו להודיע זאת מראש ללקוח, ולתת לו ארכה סבירה להתנהגות. לאור זאת, ההתנהגות המתוארת - ראויה לכל גינוי. לו היה מדובר בשיקים שהפכו החשבון ל"מוגבל", היתה לך הגנה ראויה מה"הגבלה". ביחס לבעלי השיקים - הסבר להם שחלה תקלה בבנק, ודאג לשלם להם הכסף במהירות. בנוסף, מציע שתבדוק במהירות אפשרות לעבור לבנק אחר. בסניף הזה נראה שאתה "שרוף". יבחנו אותך תחת זכוכית מגדלת. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • האם יש קישורים לפסקי דין רלוונטיים?
        לקוח עיסקי | 02/01/2010 22:40

        מאחר שיש לי כבר בנק אחר שאני עובד איתו אני יכול יחסית בקלות להעביר את כל התיק לבנק השני. אבל מאחר שיש צ'קים בחוץ ופעילות ענפה זה ייקח כמה שבועות לסיים את התהליך. אולי אם אראה למנהל הסניף פסיקות כאלה הוא ירסן את עצמו. אני לא מעוניין להילחם בו חזיתית כי יש לי דברים הרבה יותר חשובים לעשות לקידום העסקים חוץ מלבזבז זמן על מאבקי כוחות איתו. אני מחפש סולם לתת לו לרדת מהעץ כדי שיהיה לי זמן להעביר פעילות בלי נזקים נוספים. אבל אחרי שנסיים הכל אני מעוניין לבחון הגשת תביעה. הנזק הוא לא עמלה על החזרת צ'קים. הנזק הוא עצום מול ספקים קבועים שנותנים אשראי לחברה ואחרי צ'ק שחזר הם יחתכו את האשראי. זה נזק אסטרטגי לחברה שיש לה אשראי ושם טוב אצל הספקים ואני עדיין מתקשה להאמין שזה קרה! לפני כמה חודשים כבר היתה איתו תקרית שהוא חתך בפתאומיות אשראי בגלל כל מיני פחדים דמיוניים ואחרי מכתב תקיף שלי הגשתי סולם והוא ירד מהעץ והחזיר את האשראי לקדמותו. גם על מה שהוא עשה בזמנו אני יכול לתבוע. זה כל כך לא מקצועי הפחדים שלו וכל כך מפתיע. אחרי הפעם הראשונה שזה קרה איתו פתחתי חשבון בבנק אחר, אבל עדיין עיקר הפעילות המשיכה בחשבון הוותיק, אבל עכשיו הכל ישתנה. בקיצור: 1. בעזרת פסקי דין הנ"ל אני מניח שהוא ירסן עצמו לתקופה ובינתיים אני אסדיר העברת התיק לבנק השני. 2. אחר כך יגיע הזמן לבחון תביעה כי יש נזק ממשי לחברה. ובינתיים אני אנסה למזער נזקים ולעבור את זה בשלום. תודה בינתיים על התגובה!

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 03/01/2010 23:03

          שלום רב, אכן, ישנם פס"ד רבים הנושא. עם זאת, פורום זה נותן יעוץ כללי ולא הפניות לפסיקה. בברכה, זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות